TW
0

Autofitxa
Em dic Nerea, tenc 19 anys i sóc de Ferreries. He acabat d'estudiar el grau superior en Administració i Gestió a Ciutadella. Estic fadrina i m'agrada jugar a tennis, sortir amb els amics i anar a la platja quan fa bon temps. I ara estic a la botiga de la família dedicada exclusivament a les llaminadures i els gelats.

En temps de crisis ja és atrevit apostar per un negoci, quant més de llaminadures.
Tot i ser de Ferreries, la meva mare i tia van néixer a Alaior. Ma mare es va casar i se'n va anar a viure a Ferreries però la meva tia va quedar a residir a Alaior. Un cosí sempre deia que al poble no hi havia on menjar un bon gelat i comprar a la vegada llaminadures. I d'aquí que decidiren apostar per aquest tipus de negoci.

A Alaior estan sorgint en aquests darrers mesos molts comerços nous. Per què creu que la gent agafa aquest camí?
Per la falta de feina. Muntar un negoci pot sortir bé o no, però almenys ho has d'intentar i més si penses amb un negoci diferent i novedós que no abundi al poble.

Una aposta atrevida, diríem...
Sí, has de tenir molt de coratge per decidir-te a avançar cap endavant però en aquests moments és el que fa falta.

Sembla que les llaminadures són àpat per a nens, però hi ha adults que són com a infants en aquest aspecte?
Sí, molts. Hi ha molts d'adults que són un poc infantils en això del dolç. A més, hi ha afició d'anar al cinema i abans de partir s'aturen a comprar una bossa de llaminadures per passar molt millor l'estona.

Diuen que les llaminadures són, i ho diré en castellà, "para gente dulce"...
Perquè les "xuxes" són molt dolces i fan molta gana. I per a la gent que sigui molt golosa són una temptació.

És possible passar vuit hores entre tantes llaminadures i no resistir-se a agafar-ne alguna?
És impossible. Són irresistibles. Jo no em puc aturar i més si hi ha algun moment que estàs avorrida i no fas res. Però també crec que d'aquí a un temps estarem ben embafats de sentir l'olor i no ens faran tanta gana. Al menys, així ho esper!

Supòs que tractar amb infants deu suposar una anècdota darrera s'altra.
La veritat és que sí, que n'hi ha de molt xistosos. Inclús alguns venen a comprar només una llaminadura i se'n van ben contents.