TW
0

Temes i preocupacions de tres grans mestres de la llengua i la literatura mitjançant la correspondència. L'Institut Menorquí d'Estudis presenta aquest divendres "Diàlegs entre tres", la publicació que recull l'intercanvi de cartes entre l'escriptor i pintor Pau Faner (Ciutadella, 1949), el filòleg, escriptor i editor Francesc de Borja Moll (Ciutadella 1903-Palma, 1991) i l'editor, poeta, crític literari, activista cultural i intel·lectual Josep Maria Llompart (Palma 1925-1993).

Correspondència creuada

El volum correspon al número 25 de la Col·lecció Capcer i està editat per l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) i l'Obra Cultural Balear. El treball epistolar comprèn la correspondència creuada, d'una banda, entre Pau Faner i Josep Maria Llompart, i de l'altra, entre Faner i Francesc de Borja Moll.

L'obra de Pilar Arnau i Segarra (Vinaròs-Castelló 1964), estudiosa de la literatura insular contemporània, aplega quaranta-cinc cartes -d'entre 1972 i 1986- sistematitzades sota criteris cronològics i autorials, la qual cosa permet emprendre un recorregut historiogràfic dels tres signants i, paral·lelament, descobrir determinats trets del món cultural i editorial dels anys setanta i vuitanta als territoris insulars, alguns realment ben sorprenents.

A l'acte està prevista la presentació a càrrec de la vicepresidenta del Cercle Artístic de Ciutadella, Josefina Salord Ripoll (IME) i de l'autora del volum Pilar Arnau, que comptarà amb l'assistència de Pau Faner.

Arnau i Segarra ha publicat entre d'altres articles: Una nova lectura del "Viatge a Alemanya i altres nacions" d'Antoni M.Alcover: la influència del Baedeker, (2007) o "Muestrario de estudios recientes sobre la polifacética obra de Joan Fuster (1992-1996)" (1998). Ha fet col·laboracions en obres col·lectives. El 2003, va ser nomenada directora de l'Institut Ramon Llull a la seu balear de Palma i ha publicat les obres "Narrativa i turisme a Mallorca" (1999) i "La narrativa insular del segle XX" (2007) i "Gabriel Alomar i l'Argentina" (2009).

Els escrits que s'intercanviaven els tres escriptors reflecteixen les preocupacions que tenien per les qüestions lingüístiques i de creació literària. En aquest sentit, es deixa constància de l'estreta relació mestre deixeble entre Josep Maria Llompart i Pau Faner rere una gran amistat.

"Diàlegs entre tres: cartes de Pau Faner, Josep M. Llompart i Francesc de Borja Moll" es presentarà al Cercle Artístic de Ciutadella, divendres a les 20 hores.