Parròquia de sant martí. Joan Tutzó, rector; Pere Pelegrí, organista i Antoni Pons, tenor - S.P.

TW
0

La parròquia de Sant Martí des Mercadal recupera aquesta Setmana Santa l'antiga tradició del Davallament de Crist de la Creu en forma de concert sacre que es celebrarà el Divendres de Dolors, el pròxim dia 30, a les 20.30 hores.

El davallament de Crist mort a la Creu es va celebrar a la parròquia de Sant Cristòfol des Migjorn a l'any 1948 per última vegada. Ara el mossèn de Sant Martí, Joan Tutzó, ha tingut la iniciativa de recuperar-lo, que ha estat rebuda amb gran il·lusió per un grup de gent que participarà activament en la representació. Pere Pelegrí a l'orgue i Antoni Pons, com a tenor, seran els intèrprets del concert que tindrà distintes parts. Després d'una presentació i introducció musical una de les parts principals serà el pregó de la Sentència de Ponç Pilat, per Joan Mercadal Victori, que representa el testimoni escrit del final de Jesucrist amb tota la seva cruesa. La trompeta final clamarà contra el silenci del Poble i el Pare que finalment hauran abandonat Jesucrist a la seva sort i final a la Creu. Seguidament fragments de la segona part de l'oratori "El Messíes" de Haendel.

El Davallament de Crist de la Creu serà l'acte central i el més original i esclatant del concert. Amb l'acompanyament musical a l'orgue, Manuel Villalonga, Gonzalo Gómez, José Barber i Antoni Triay procediran al davallament del Crist articulat de la parròquia de Sant Martí. La talla, de mida humana, és l'únic Crist articulat que es sàpiga que es conserva a Menorca. Durant el davallament el públic viurà la foscor i els sons propis d'aquesta escenificació. La fosca, les boires, els trons i els llamps, fins i tot un terratrèmol en viu durant el trasllat en processó de Crist mort fins el sarcòfag que es situarà a l'altar. Efectes especials a càrrec de l'equip tècnic format per Josep Lluis Febrer i Josep Pons.

Música de Haydn i cant del "Sanctorum meritis" de Claudio Monteverdi tancaran el impressionant concert que ja ha despertat curiositat a diverses poblacions de Menorca que no es volen perdre l'espectacle.