Sant Josep. Reunió de la Coordinadora de Confraries de Setmana Santa de Maó - Javier

TW
0

La Coordinadora de Confraries de Setmana Santa de Maó va presentar ahir la programació d'actes, litúrgies i processons que es duran a terme en el transcurs dels Dies Sants d'enguany. Reunits a la parròquia de Sant Josep els germans majors de les confraries instituïdes a Maó, el germà major de la confraria de la Sang, Gerardo Sintes Carreres, va presentar la programació al detall.

Acte seguit Sintes va donar la volta al cartell d'enguany que s'havia mantingut con una sorpresa fins el darrer moment. Un primer plànol d'un confrare de La Sang amb un fanal és el protagonista absolut que convidarà a tots els maonesos i maoneses a participar i viure la Setmana Santa.

El cartell és una fotografia de Rodolfo Nuevo de Dolfotos-Bones Impressions que va prendre la imatge durant la processó del Diumenge del Ram de l'any passat.

Els confrares de La Sang de la paròquia de Sant Josep, pendents ja de l'elaboració del cartell de 2012, es van posar en contacte amb el fotògraf professional que els va mostrar el seu treball. Finalment s'elegí la imatge del confrare amb el fanal considerant-la per la seva originalitat d'oferir un primer pla.

Gerardo Sintes, orgullós de presidir l'acte de presentació d'enguany, fa vuit anys que és germà major de la confraria de La Sang. Tornarà a sortir a la processó, ho fa d'ençà el 1940 quan tenia vuit anys i va ser l'únic fillet que hi va assistir. Llavors el seu pare, Benito Sintes, fundaria la confraria del que ell és ara germà major.