Amb el Crist articulat s’escenificarà el davallament - Paco Sturla

TW
0

La parròquia de Sant Martí des Mercadal viurà, avui fosquet a les 20.30 hores, el "Concert Sacre del Davallament de Crist de la Creu" en què es representarà la mort de Jesús i l'escenificació del descendiment del seu cos de la Creu després de 138 anys que la parròquia de Sant Cristòfol des Migjorn ho celebrà per última vegada, com bé informa Joan Pons Moll, d'aquesta darrera localitat.

El concert sacre estarà interpretat per Pere Pelegrí a l'orgue i Antoni Pons com a tenor i inclourà la Sentència de Ponç Pilat que es manté viva com a tradició as Migjorn i a Sant Francesc de Maó i que ara es recupera també a Sant Martí des Mercadal, com informa el rector Joan Tutzó.

El descens de Crist de la Creu serà sens dubte el moment estel·lar que es farà viure als assistents amb gran intensitat gràcies als efectes especials que ha preparat l'equip tècnic format per Josep Lluís Febrer i Josep Pons. No hi faltarà la fosca, els trons i els llamps, fins i tot el terratrèmol, característic d'aquest episodi.

La talla del Crist que es conserva a la parròquia de Sant Martí, com apunta Joan Pons Moll, data de l'any 1939, quan es va encarregar a l'escultor palmesà Miquel Vadell Pastor. El Crist va arribar as Mercadal l'any 1940 per ser emprat en la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant. És una talla amb braços articulats, per així fer caber el cos al sepulcre, cosa que suposà un plus de 40 pessetes a les 450 que costava la talla, a les que se van haver de sumar també les 45 pessetes de l'embalatge, detalls també oferits per Pons Moll.