Nadia Lalami - N.L.

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer el 1990 a Casablanca (Marroc). Sóc filla de mare holandesa i pare marroquí. Domino el francès i l'àrab, l'anglès i el castellà i ara estic aprenent el menorquí. Som tennista professional, estic classificada en el nombre 340 del Ranking TWA de les millors del món. Estic preparant l'accés universitari a l'extensió de la UIB a Alaior per a cursar Administració d'Empreses. Don classes de tennis i d'idiomes.


Com una tennista professional, classificada en el rànquing mundial, ha vingut a parar a Menorca?

No coneixia l'Illa. Vaig venir a passar uns dies l'estiu de l'any passat amb el meu al·lot, per a visitar la seva família que s'havia establert a Ciutadella. El gener d'enguany els dos vam arribar per ajudar a posar en funcionament el Frankfurt Ciutadella, que han obert els pares de n'Andros.

Com ha estat l'adaptació a l'Illa?

Al principi la gent em va espantar un poc perquè deien que l'hivern era massa tranquil, feia molt de fred i era avorrit. Però he trobat a gent molt simpàtica i si et mous, sempre hi ha coses a fer i descobreixes l'ambient.

Com és que vol aprendre el català?

Aquí és l'idioma dominant, xerrar el menorquí em facilitarà trobar-me més a gust a l'Illa. He començat fent exercicis per internet i m'he apuntat a la Biblioteca on hi ha programes d'autoaprenentatge.

I com pot mantenir el seu nivell com a tennista a Menorca?

És difícil. No és com a Barcelona, que hi ha molta gent que el practica i s'organitzen competicions. Aquí hi ha que agafar l'avió per anar a competir. Conec a un parell de persones que practiquen aquest esport i quedam per a jugar. El meu al·lot també juga a tennis amb mi. Durant una temporada va ser el meu entrenador a Barcelona. Ens vam conèixer a un torneig a Mallorca, des de llavors no ens hem separat.

Com ha aconseguit estar entre les millors tennistes del món?

L'any passat vaig fer el millor resultat de la meva vida a Fez (Marroc). En la primera ronda vaig guanyar a una al·lota que està en la posició 120 i en la segona ronda vaig vèncer a la nombre 24 del món, Aravane Rezai. Va ser una gran alegria. Vaig passar de la posició 498 del ranking al lloc 327. Ara estic al 340.

Representa el seu país natal en les competicions?

Sí, soc la primera tennista del Marroc i d'Àfrica. Estic a l'equip nacional marroquí i tenc tornejos als que estic obligada a competir. Com a la Fed Cup, que es jugarà el proper 16 d'abril a El Caire. El repte és igualar o millorar els resultats per no perdre els punts acumulats.

21 anys lligada a una raqueta?

He viscut el tennis des de que vaig néixer. Vaig començar a jugar als cinc anys. Els meus dos germans també són tennistes, el petit és el tercer classificat a Holanda. Els pares han fet molts sacrificis.

Quin és el seu somni?

Estic intentant mantenir el meu nivell com a tennista, jugant els tornejos més importants, però no competeixo com abans perquè costa molts diners. Ara vull estudiar i trobar una feina per a guanyar-me la vida. M'agradaria treballar de traductora; en una agència de viatges, perquè he viatjat pels cinc continents; o en el sector turístic, perquè conec bé els hotels, que han estat com casa meva (riu).

I quin és el seu lloc preferit?

De l'Illa, les seves platges i el centre històric de Ciutadella. No m'haguera imaginat mai viure aquí!