Pintor. Ramon Jesús es troba de visita a l’Illa, preparant la mostra - Arxiu

TW
1

El pintor Ramon Jesús serà el protagonista de la Sala Municipal d'Exposicions del Roser el proper agost, el mes en què l'espai concentra el major número de visites. Segons informa la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, l'Ajuntament de Ciutadella organitzarà una mostra antològica del pintor en reconeixement a la seva trajectòria artística, lloada arreu del món. Per a l'ocasió, l'Àrea de Cultura editarà un catàleg monogràfic sobre l'artista i la seva prolífica obra creativa.

Ramon Jesús fa una temporada que es troba de visita a Ciutadella. Ha vingut a conèixer el seu darrer nét, fill del pintor Marc Jesús, que ha seguit les passes del pare en la creació artística. Ramon Jesús ha iniciat la labor d'organitzar les obres que s'exposaran al Roser. Una part serà de la seva pròpia col·lecció, que inclou la darrera producció, mentre que una altra part serà cedida pels col·leccionistes particulars de la seva obra, de l'Illa, de la Península o, fins i tot, de l'estranger.

La relació de Ramon Jesús amb Menorca ve de lluny, quan el 1973 arribà a Ciutadella a bord d'un vaixell de regates i quedà enamorat. Residí durant deu anys al lloc de Sant Ignasi, i anys després, a una casa al carrer Santa Rosalia. Sumà dues dècades de residència a l'Illa. De llavors ençà, ha mantingut viva la relació amb Menorca, i amb Ciutadella en particular, a través de dos dels seus fills i les amistats que ha mantingut.

Viatger incansable i descobridor de paisatges i gent, Ramon Jesús ha sabut transmetre a través de la seva pintura el sentiment que li desperta el món i Menorca en especial, de la qual ha retratat persones, tradicions, el port, els llaüts i la mar. Sobre ell, Alberto Vázquez Figueroa va dir: "En els seus traços deixa assenyalat l'esperit, l'essència i fins i tot podríem dir que l'ànima de tot allò que ha volgut captar". El Moscow Museum of Modern Art, a Rússia, li dedicà el 2009 una exposició. Ara, Ciutadella li vol retre tribut amb l'organització de la mostra retrospectiva a l'agost, obrint-li les portes de la millor sala que té.