La Mola. Polvorí de la Reina, rehabilitació realitzada per Josep Jordà. - Fortalesa Isabel II La Mola

TW
0

La Mola acull, per segon any consecutiu, les Jornades d'Arquitectura i Urbanisme que en aquesta segona edició es dediquen a l'arquitectura i el canvi de model energètic. Es celebraran els dies 21 i 22 i estan organitzades pel Col·legi Oficial d'Arquitectes e les Illes Balears i col·labora Cordial Hoteles S.L.

La primera edició de les Jornades d'Arquitectura i Urbanisme van tractar el tema de la recuperació del patrimoni arquitectònic. Aquest any s'opta pel canvi de l'actual model energètic donat que els recursos energètics d'origen fòssil i nuclear entren en declivi i els preus, també dels materials, han iniciat una escalada que exigeix una nova organització socioeconòmica basada en un model energètic diferent a l'actual.

A diverses regions del món ja s'ha iniciat aquesta transformació, Houston, Bristol, Durham, Sydney i illes com Islàndia o El Hierro que és també Reserva de la Biosfera com Menorca. Reconvertir per funcionar amb una menor aportació energètica que ha de venir de fonts molt més diversificades i distribuïdes en el territori seria el principal objectiu.

Intervindran Jesús Cardona per parlar d'un nou sistema energètic; Sandra Díaz i Miquel Apesteguia; Marcos Martín, vicepresident de l'Associació Europea de la Biomassa; Damià Gomila del grup Som Energia Mallorca. També Gabriel Montañés, arquitecte, Josep Quintana enginyer, Josep Bunyesc, arquitecte i Jordi Pigem filòsof. Diumenge es faran visites per espais de La Mola tancats al públic.