Catedral. La Missa Crismal, amb la benedicció dels olis, amb la participació dels preveres i laics - Gemma Andreu

TW
0

La Missa Crismal d'ahir vespre a la Catedral obre les portes de la Setmana Santa. Presidida pel bisbe, monsenyor Salvador Giménez Valls, va reunir els preveres, religiosos, diaques i laics menorquins, en una celebració en què cada anys es beneeixen l'oli dels malalts, l'oli dels catecúmens, i el sant crisma "com inici i fonament de la nova humanitat". A l'homilia, el bisbe va agrair "l'impressionant servei dels preveres a la comunitat diocesana" i va recordar que la renovació de les promeses sacerdotals "és un signe eloqüent del nostre compromís de fidelitat".

Considerà especialment important la unitat, com una exigència i una necessitat. "Tenim per davant -va dir- els grans reptes de la Nova Evangelització, els desafiaments de la nostra societat i la resposta donada per part de l'església diocesana". Va resumir la seva reflexió en les paraules "unció, santedat, conversió, fidelitat, unitat i comunió".

El bisbe de Menorca també va comentar "la difícil situació actual", que afecta especialment "a les persones sense feina, a famílies en condicions excessivament precàries, fruit de la configuració, retallades o supressions de les partides econòmiques i socials". Va demanar "més estima per la dignitat humana, més solidaritat i més oblit dels egoismes personals o de grup". Espera que el judici dels creients estigui d'acord amb la doctrina social de l'Església. "Hem d'encoratjar tot allò que contribueixi a la justícia, la fraternitat i la pau". Va afegir que s'ha "d'apostar per l'explicació i denúncia amb paraules i arguments, buscar l'exigència d'austeritat, superar els privilegis personals i els favors històrics si això divideix el món en persones extremadament pobres i altres massa riques".