TW
0

autofitxa
Em dic Margarita Portella Moll, visc as Migjorn Gran i tinc 45 anys. Sóc la bibliotecària del poble des de fa 20 anys. Apart de la meva feina, que m'encanta, dono classes de patchwork a l'escola d'adults des Migjorn. La meva gran passió són les teles i tot el que es pot arribar a fer amb elles. També m'agrada fer altres manualitats, per açò he engegat aquests taller a la biblioteca per fer roses de paper en motiu de la festivitat del Dia del Llibre. Aquest taller el vam començar per Nadal i com que van agradar molt, ara els repetim i augmentam amb la col·laboració de n'Esperança Barber Barber.

La biblioteca des Migjorn Gran celebra el Dia del Llibre engalanant-se per la festa, com serà el taller familiar que proposen?
Són tallers familiars perquè els més petits han de venir acompanyats per un adult i són gratuïts perquè no gastam en material, empram paper usat, cartells, folis usats, revistes passades... Per fer les roses emprarem fulls de llistin telefònic, un poc de goma, un poquet de cinta adhesiva i molta il·lusió. El taller serà dimarts a partir de les 18 hores.

Per donar més solemnitat al dia del llibre, hem convidat n'Esperança Barber perquè ens delecti amb la lectura de la llegenda de Sant Jordi, i saber així l'origen de la rosa que es regala.

Fan alguna altra proposta a la biblioteca amb motiu d'aquesta celebració?.
Quan fem tallers a la biblioteca sempre fem una selecció de llibres sobre el tema. Ara són roses el que farem, per tant trobareu una selecció de llibres sobre roses, com cuidar les de veritat, con fer-ne de paper, de tela, de pasta.

La biblioteca des Migjorn de quins tipus de llibres disposa?
En ser una biblioteca petita hem optat per estar ben assortits de novel·les, llibres infantils i juvenils i llibres pràctics. Volem que sigui una biblioteca propera a la gent.

I quants usuaris té la biblioteca?
Segons les dades estadístiques de 2011, tenim 812 socis amb carnet d'usuari, el que representa un 53 per cent de la població. A l'estiu hi ha un increment d'usuaris estiuejants, que també fan ús dels serveis de la biblioteca.

Els fillets i filletes des Migjorn tenen la costum de venir a la biblioteca?
En general sí, si els pares els acostumen venen, però si des de casa no hi ha el costum és molt difícil que ells per si sols l'agafin. Feim contacontes i ara hi ha engegat el projecte de foment de la lectura amb na Llibretina, però l'hàbit d'anar a la biblioteca s'ha d'adquirir des de casa