Actes litúrgics. Com és habitual es van celebrar a diferents esglésies i parròquies de tota l’Illa - Cris

TW
0

Les parròquies de la Diòcesi de Menorca van celebrar diferents oficis per tal de rememorar la Passió de Crist. Una d'aquestes comunitats cristianes que van recordar el camí de Jesús cap a la crucifixió va ser la de Sant Antoni Maria Claret, a Ciutadella.
Acompanyat de cinc escolanets, el rector de la parròquia, Bosco Martí, va iniciar la celebració puntual, a les 17.30 hores com estava previst, davant de més d'un centenar de fidels que van participar en aquest ofici de Divendres Sant previ a la processó del Sant Enterrament.

En un altar senzill es van fer les lectures del Llibre d'Isaïes i de la Carta als Cristians Hebreus, i es va llegir la Passió de Crist segons Sant Joan, d'on es van poder extreure els fets que van acabar amb la captura de Jesús i la seva crucifixió. Bosco Martí exposà als presents la gran mostra d'amor que va fer Jesucrist entregant el seu cos. "I no es va amagar: "Sóc jo", va dir quan el van prendre", va exclamar el prevere recordant aquell gest. "Aquest és Déu, l'amor que Déu demostrà pels seus fills (...) Déu va ser capaç de donar la seva pròpia vida. Però aquest do de la vida no només és per la crucifixió, sinó que el va començar des del seu naixement", afirmà el sacerdot. "Tot el que és Déu no pot acabar en una creu", afegí.

L'acte a la parròquia va seguir amb les pregàries i la veneració de la figura de Jesús clavat a la creu, un símbol que va portar el propi rector, acompanyat de dos escolans. Els presents van passar davant la figura per venerar-la i besar-la, tot just abans de compartir el pa i resar plegats el Pare Nostre.