TW
0

autofitxa
Vaig néixer a Barcelona el 1967, estic casada i tenc dos fills. Sóc dissenyadora gràfica, titulada en Arts, en l'especialitat de Pintura, i he estudiat escriptura a l'Ateneu de Barcelona. Parlo quatre idiomes i m'encanta comunicar-me amb la gent. He escrit la meva primera novel·la, "Bumi Barú", que presentaré a Menorca. Estic vinculada a l'Illa des dels nou mesos de vida. M'agrada l'art, la lectura, l'esport i gaudir de la natura.

Per què ha escollit Menorca per a presentar la seva primera novel·la?
Em sent molt lligada a l'Illa. El meu pare va descobrir Menorca fa 45 anys i la família sempre ha tingut la segona residència a Ciutadella, on venim a passar les vacances. De petita, vaig aprendre a nedar a sa Caleta. Açò t'ho diu tot! Tenc un fill de 18 anys i una filla de 15; els dos són més ciutadellencs que jo! Però per qüestions de feina i estudis residim a Barcelona.

I quan presentarà el llibre al públic menorquí?
En motiu de la Festa del Llibre. El dia 19, a les 20 hores, a la Biblioteca de la Fundació Rubió; el dia 20, a la Biblioteca de Ferreries; i el dia 21, a les 19 hores, a la fira a la plaça des Pins, convidada per l'Ajuntament.

Com sorgí la idea d'escriure la novel·la?
L'anàlisi crític m'ha duit sempre a ser molt reflexiva amb l'actualitat que ens envolta. El que va començar amb poesies i textos acompanyant les meves exposicions de pintura i fotografia ha acabat transformant-se en una novel·la que pretén despertar la sensibilitat del lector. La novel·la és l'inici d'una sèrie de projectes literaris.

L'obra, publicada a l'editorial Bubok, es titula "Bumi Barú", què vol dir aquest títol tan exòtic?
S'ha de llegir la novel·la per entendre el títol! (riu) El lector comprendrà el significat de "Bumi Barú" al final del llibre.

Ens obra les ganes de llegir... Què ens pot avançar de la història?
La trama transcorre en dues èpoques, l'actual i un futur gens llunyà. El 2031, Clara rep de la seva mare un manuscrit amb la missió de llegir-lo i posar-li títol. Aquest manuscrit li aclarirà moltes coses i aprendrà el camí, erroni, que un dia la humanitat decidí prendre. La història del manuscrit és la de Carina, des de la seva infantesa fins la maduresa, procedent d'una família humil que es va enriquir a l'època en què Barcelona començava a posar-se guapa. Però la crisi esborrà el patrimoni familiar. Carina, junt amb Bruno, el seu amor, decidí baixar-se d'aquest tren. Volia canviar i ho va fer.

La llegenda de "Bumi Barú" és "Per un món millor", és una novel·la amb missatge?
És una obra d'esperança, on intent transmetre la possibilitat de crear un món millor. Dins el caos en què vivim, cada persona pot assolir el seu somni i col·laborar per a fer complir els somnis dels demés. La lectura del llibre pot fer saltar l'espurna per obrir els ulls, per a inventar una revolució global, moderna i pacífica.

Diu que el llibre forma part d'un projecte personal... Per a obrir la consciència de la gent?
He creat un blog, estic present a les xarxes socials i he iniciat la promoció de la novel·la a través d'un "booktrailer". A través de la xarxa i el meu blog puc estar en contacte amb els lectors i intercanviar i compartir idees i projectes. "Bumi Barú" s'està convertint en un espai o plataforma per a crear un món millor.