Concerts. Els alumnes ho van passar molt bé amb la música - Javier

TW
0

Amb la intenció de donar a conèixer el centre i la feina que s'hi fa, el Conservatori Professional de Música de Menorca va començar ahir una gira de concerts pedagògics per diferents escoles de Primària de l'Illa que durarà fins el 2 de maig.

Dividits en cinc grups, una vintena de professors de totes les especialitats i instruments realitzaran trenta-tres audicions pedagògiques, ensenyant als fillets i filletes des dels instruments de vent, corda i percussió fins als diferents estils de música que es poden interpretar. Els professors del Conservatori han preparat repertoris molt especials per a l'ocasió, repertoris interactius amb els alumnes, que sentiran des de jazz fins a cançó popular menorquina.

La idea és engrescar els infants a estudiar música, transmetent tota la passió i diversió que fer música implica.

Ahir les audicions van tenir lloc al CC Sant Josep de Maó, on es van fer dues sessions amb el grup de trompeta, trombó, trompa i piano; al CP Doctor Comas d'Alaior, on també tingueren lloc dues sessions amb el grup de professors de corda, contrabaix, viola, violoncel i violí; i al CC La Salle de Maó on els professors van ensenyar què es pot fer amb saxo, clarinet, flauta travessera, veu i piano.

També es realitzaran concerts al CP Antoni Juan, CP Sa Graduada, CP Mare de Déu de Gràcia i CP Mateu Fontirroig de Maó, al CP Àngel Ruiz i Pablo des Castell, al CP Mestre Duran d'Alaior, al CP Mare de Déu del Toro des Mercadal, i al CP Pintor Torrent, CC la Consolació, CP Joan Benejam, CP Pere Casasnovas i CC Sant Francesc de Sales de Ciutadella.

Amb l'ajuda d'una alumna de flauta travessera, Hada Colmenero Rodríguez, el Conservatori ha preparat un full informatiu que es reparteix a tots els fillets sobre el centre, on s'explica entre altres coses, les activitats educatives que es realitzen i les característiques principals de l'ensenyament.

El Conservatori Professional de Música de Menorca té seu a Maó i a Ciutadella i és l'únic centre autoritzat per la Conselleria d'Educació i Cultura per impartir estudis reglats, atorgant el certificat acreditatiu d'Ensenyaments Elementals i el títol de Grau Profesisonal.

A dia d'avui compta amb 239 alumnes i 35 professors.