Els més joves van mostrar als majors com s’utilitza un ordinador, un dels vuit tallers del Programa Intergeneracional - Javier

TW
0

Maria Rayo (1926), usuària de la Residència Geriàtrica i Centre de Dia de Sant Lluís, va poder contemplar ahir capvespre imatges del seu poble, Noalejo de Jaén, a través de l'ordinador. Les hi mostraven Jessica Zuara, de dotze anys, i altres dues al·lotes que assisteixen a la segona edició del Programa Intergeneracional que es desenvolupa des de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sant Lluís al que assisteixen 17 joves d'entre set i dotze anys i que en aquesta edició té com a temàtica "Sant Lluís abans, Sant Lluís ara".

El propòsit d'aquest programa, que es desenvolupa en vuit sessions, és fomentar la interacció entre dues generacions, la dels més joves i la dels més grans, per intercanviar coneixements i experiències sempre de forma positiva i enriquidora.

Ahir al taller "...I què podem fer amb un ordinador?" van ser els més joves els que ensenyaven als residents l'ús de les noves tecnologies. Bernat Seguí, de 85 anys, seguia l'actualitat del Barça gràcies a l'ajuda de tres al·lotes més; Maria Salut, de 75 anys, estava acompanyada de Jennifer, de nou anys, i Sofia, de deu anys, que li mostraven el blog de l'escola; i a Victoria Torrent, Josep Martínez i Oliver Rincón li volien ensenyar a pintar amb l'ordenador.

Després havien de sopar tots junts, com cada dimecres, compartint a més de la taula i el menjar un moment ideal per a la conversa entre el que són ja un gran grup d'amics entranyables.

El programa d'aquest any, explica la regidora de Joventut de Sant Lluís, Carmen Reynés, va començar amb dues sessions en què es va introduir els joves participants al tema de la vellesa per tal què estassin familiaritzats amb la temàtica i poguessin aclarir tots els seus dubtes. Una tercera sessió la van dedicar a la visita de la Residència Geriàtrica i Centre de Dia, i a més de saber del funcionament de les instal·lacions, van conèixer les persones amb qui compartirien els tallers.

Al primer taller, per tal d'anar-se coneixent, van començar un llibre gegant que utilitzen com a dietari on relaten i il·lustren cada una de les trobades. El segon tractà de l'audiovisual, mitjançant fotografies els més joves van descobrir com era el seu poble abans i els majors els van relatar com era una vida molt diferent a l'actual. El tercer taller, "...I quin ús tenien aquests objectes" comenten que va ser molt curiós i divertit i la sortida realitzada en el quart taller, "Joc de la bolla", una de les activitats més animades. Queden encara tres més experiències per compartir, una sobre cuina, un altre de glosat i l'última sobre "Les nostres festes".