JOAN ALLÉS MARQUÉS - JAM

TW
0

Autofitxa

Em dic Joan Allés Marqués, som de Ferreries i vaig néixer l'any 1996. Estic en l'últim any d'ESO al Col·legi Sant Francesc d'Assís. M'agrada la fotografia, el cinema, la música i anar amb els amics. M'encanten les platges de Menorca. Som autor de la imatge del programa de la Primavera Cultural de Ferreries. www.fotografiaadolescent.blogspot.com

Quan va començar la seva afició per la fotografia?
Ara fa cinc anys durant unes festes de Sant Bartomeu, llavors un amic de mon pare que té una càmera professional me la va deixar i allò ja va començar a agradar-me.

Quan li va arribar la seva primera càmera "bona"?

Pels Reis d'aquell mateix any em regalaren una Sony Bridge, que en aquell temps era el màxim! Tenia un "macro" molt bo, així que d'aquella època guardo moltes fotos de flors.

Quin equip empra actualment?
Una Nikon D40x, però me l'han deixat mentre espero a que arribi la que serà la meva propera càmera, una Nikon D3100 que m'han regalat pels meus anys.

Duu sempre la càmera al damunt?
Gairebé sempre. Sobretot si sortim d'excursió amb els amics o quan vaig a la platja a Cala Galdana.

Quina és la seva temàtica preferida?
Els paisatges, però reconec que el retrat també té el seu punt.

Utilitza el Photoshop?
La veritat és que no. Les meves imatges no estan gaire retocades, les mostro quasi tal qual surten de la càmera.

Li agradaria dedicar-se a la fotografia professionalment?

Sí, molt. L'any que ve estudiaré Informàtica però després vull anar a Madrid a fer un curs superior en Arts de la Imatge Fotogràfica a la Escuela TAI.

Enguany vostè és l'autor de la imatge del programa de la Primavera Cultural. Com se sent mostrant per primer cop al públic la seva obra?
Molt bé. Joana Rotger, l'anterior regidora de Cultura, em va dir que li havia agradat molt. Aquest estiu vull treballar per poder comptar amb un pressupost que em permeti costejar la meva primera exposició. Aquesta mateixa setmana tenc previst fer-me soci del Fotoclub f/llum.

Un repte fotogràfic?
Les fotos que vaig fer de la boda de la meva tia, n'Àlex, amb el seu marit, en Mariano.