Estaló. La comunitat omplí l’església en un acte en el que hi van ser el Bisbe i els capellans Bosco Martí, Bosco Faner i Berto Vidal, i els diaques Joan Mercadal i Vicent Llabrés - Cris

TW
0

La comunitat cristiana de la parròquia de Sant Antoni Maria Claret va brindar ahir una gran acollida a Guillem Ferrer Monjo (Ciutadella, 1970), en la celebració que va servir perquè presentés la seva candidatura a diaca permanent, a servidor de Jesucrist.

L'acte es va fer durant una celebració eucarística que va presidir el bisbe de Menorca, Salvador Giménez, qui va explicar als presents que "avui venim per estar amb la vostra parròquia i perquè un dels seus membres ens demanarà que l'admetem perquè prest pugui ser ordenat diaca". Aquest fet fa que "estem contents i donem gràcies al Senyor" pel "Ministeri que (Guillem Ferrer) s'ha proposat i que nosaltres acceptem com a diaca".

El bisbe va recordar que el nou candidat s'afegirà als dos diaques permanents que la Diòcesi ja "fa quasi dos anys que té, Joan (Mercadal) i Vicent (Llabrés), que han rebut els encàrrecs de delegats de Missions i de Catequesi, respectivament. En aquest sentit, hores abans de la celebració, el propi Ferrer manifestava la seva satisfacció i el seu compromís per "complir allò que m'encarreguin, encara no sé a on em destinaran".

Durant l'Eucaristia, el bisbe va exposar que "els pastors i els mestres a qui va ser encomanada la teva formació parlen favorablement de tu", i tot seguit va demanar al candidat: "Vols, com a crida del Senyor, seguir la formació per rebre el Ministeri de l'Església?", pregunta a la qual Guillem Ferrer va respondre amb un "Sí, ho vull". Seguidament, el màxim responsable de la Diòcesi menorquina va formular una segona pregunta: "Vols formar el teu esperit perquè puguis servir fidelment a Crist i a l'Església?". "Sí, ho vull", va reiterar el proper diaca permanent. "L'Església rep amb goig el teu propòsit", va concloure Salvador Giménez.

L'ordenació

En principi, i si no hi ha canvis, està previst que l'ordenació tengui lloc a la Catedral de Menorca el mes d'octubre..