TW
0

Un nou organitzador, un altre reglament a complir, major nombre de finques i caps de ramat participants i sens dubte, una major afluència de públic han consolidat el XXXIV Concurs Morfològic de Vaca Frisona celebrat en el marc de la Fira de Maig de Campos, a Mallorca.

La segona i darrera jornada firal va comptar amb el lliurament de premis dels quals Menorca se n'emportà 11 dels 24 establerts.

El vicepresident de l'Associació Frisona Balear, Joan Coll, valorava ahir la participació menorquina com un gran èxit. Per primer cop, l'entitat s'encarregava d'organitzar l'esdeveniment i aplicà el seu reglament molt més estricte del que s'acostumava a seguir. La presència menorquina generà a més expectació i curiositat per discernir qui s'emportaria els guardons, d'aquí que el certamen creixés en assistència de públic.

Coll assenyalava a més que ha percebut que els caps de l'Illa estan acostumats al sistema de maneig i són per tant molt més mansos respecte els mallorquins. A més indica que a nivell balear, el ramat estan ben dotat morfològicament i que podria competir en certàmens nacionals quedant molt ben posicionats.

I feia broma amb "qui sap si l'any que ve ens tornaran a convidar perquè ens hem fet amb onze premis".