Punts cardinals. Tutzó va beneir els termes, tramuntana, migjorn, ponent i llevant - Cris

TW
0

Un cel emmascarat pels núvols baixos cobria el cim de la muntanya més alta de Menorca, aquella que aquests dies celebra la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu del Toro.

Així, van continuar les celebracions al Santuari del Toro, després de la pujada de torxes de divendres, en la que hi van participar 115 persones. Ha estat la primera vegada d'aquesta activitat. Després es va celebrar la vetlla de la Mare de Déu, amb més de 250 persones. Ahir va ser la tradicional benedicció dels termes que va tenir lloc a les 11 del matí.

Al cim de la muntanya s'hi van aplegar mig centenar de persones, que van voler assistir a l'acte tot i que el temps no acompanyava gaire per pujar al Toro.

La celebració va estar presidida pel rector de l'Església de Sant Martí des Mercadal, Joan Tutzó, i per l'antic rector del Santuari de la Mare de Déu del Toro, Francesc Huguet. Davall la porxada, Tutzó va pregar per una terra fecunda i perquè el treball humà serveixi per treure'n bon profit.

Seguidament, el rector de la parròquia mercadalenca va beneir els termes, els quatre punts cardinals, tramuntana, llevant, ponent i migjorn. Després es va celebrar l'Eucaristia. El proper dimarts, a les 20 hores, el bisbe de la diòcesi, monsenyor Salvador Giménez presidirà una celebració dedicada a la Mare de Déu del Toro.