Es Migjorn. Es vol recuperar l’espai del carrer per al joc de fillets i filletes com es feia antigament - Arxiu

TW
0

L'Ajuntament des Migjorn Gran té la intenció de tancar al trànsit el centre del poble a partir de les 19 hores des de mitjans juny fins a setembre amb el propòsit de deixar l'espai públic lliure als jocs dels fillets i filletes com es feia antigament. Emperò abans de prendre cap decisió es consulta la mesura amb els veïns.

La iniciativa que es planteja parteix del costum, encara ben viu as Migjorn Gran, de seure a la fresca del carrer durant els fosquets d'estiu quan els veïns intensifiquen relacions fent la xerradeta o simplement gaudint de l'ambient del carrer.

Però així i tot, pocs fillets i filletes es veuen al carrer ja que el trànsit de cotxes no permet el seu joc lliure. I aquest aspecte és precisament el que es vol fomentar des de l'Ajuntament, que voldria tancar l'accés des del carrer Major diàriament a partir de les 19 hores per recuperar un antic costum, el del joc infantil a l'exterior, que donaria ales als més petits i entretindria i alegraria els més grans que els poguessin contemplar.

La decisió final està en mans dels veïns, als quals s'ha fet arribar una carta per part de l'equip de govern amb la qual han de votar si els agrada la idea o no. Tenen fins el dia 31 per deixar la seva resposta a la bústia de l'entrada de l'Ajuntament o a la bústia de Correus.

Es Migjorn Gran presumeix d'haver sabut conservar molts costums dels avantpassats.