Margarita Timoner

TW
0

Autofitxa
Som na Margarita Timoner Bagur. Vaig néixer al lloc de Puigmenor Vell l'any 1956 i visc a Alaior. Estic casada amb en José Olives, tenim dos fills, en Josep i na Sabi, un nét, en Josep, i n'esperam un altre per la pròxima tardor. M'agrada molt la natura, anar a la recerca de tots els seus tresors que són molts i preciosos. La decoració floral és una de les meves passions, enguany he obtingut el primer premi de ram silvestre i ram centre del concurs Floral del Centre Educatiu La Salle d'Alaior. També m'agrada cuinar, viatjar, especialment per gaudir de paisatges de muntanya, i jugar a descobrir la vida amb els fillets.


No se pot resistir a participar en al concurs floral de La Salle d'Alaior, quants anys fa?

És cert, tot i que no m'hi he presentat cada any fa més de 28 que hi vaig dur una planta que va resultar guanyadora i des de llavors és una cita molt entranyable per jo, que me'n vaig donar compte de que una de les meves aficions era ben valorada entre els jurats.

Enguany ha obtingut dos primers premis, un de ram silvestre i l'altra en ram-centre.

El ram silvestre s'inspira en un arbre creixent en un entorn natural farcit de vegetació diversa sobre dues bases de pedra. El ram-centre conté unes roses d'un antic roser de varietat antiga que desprenen un aroma molt intens i estan submergides en cristalls de gel. Els dos quadres d'Ana Villalonga que m'han donat m'han fet especial il·lusió.

Com és la recerca que fa de tots aquests materials?

Sempre que tenc una mica de temps m'encanta anar a passejar per la natura i trobar rames, pedres, materials naturals amb els que m'agrada composar i conèixer. Encara que gran part del que he utilitzat per realitzar aquests centres ho he obtingut del jardí del meu germà Rafel, que té sembrat una gran diversitat de varietats silvestres que d'altra banda no podria obtenir, ja que a la natura estan protegides. També m'encanta el paisatge de la costa, especialment del Nord, i recollir llenyes i objectes diversos esculpits la mar per fer una nova composició.

Consta que també és una d'esclata-sangs.

Durant el temps dels esclata-sangs, cames-seques... la marina m'estira molt i també m'agrada anar a collir espàrrecs, anar a cercar caragols... Però també vaig cercant altres coses.

Com per exemple quines?

Paisatges que contemplar i fotografiar. També vaig fent fotografies de flors que conec a través de llibres, o internet, i que m'agrada veure en plena natura. Feia molts d'anys que tenia el desig de veure la pampalònia i aquesta primavera finalment l'he trobada. També m'agrada anar a veure les orquídies quan floreixen, les didaleres, trobar alguna rapa mosquera, orella de porc i tantes altres flors i plantes meravelloses.

En la cuina també deixa anar la seva creativitat...

Som incapaç de repetir una recepta, sempre vaig provant coses diferents, m'agrada experimentar i també cercar receptes noves amb productes diversos.

Quina és la seva assignatura pendent?

M'agradaria tenir més temps i un espai on poder recrear-m'hi i tenir plantes per exemple. D'idees en tenc moltes, però a vegades tenc la sensació de que em costa expressar-les.