Francesc Pons Barber. Guanyador del cartell de Sant Joan - Cris

TW
0

Francesc Pons Barber (Ciutadella, 1973) és el guanyador del XXIX Concurs d'Imatges de les festes de Sant Joan 2012 que cada any organitza l'Ajuntament. És la segona vegada que hi participa, i casualitat o simplement bona mà, l'any 2000, també va guanyar el primer premi. En Francesc no és fotògraf, és delineant, però li agrada molt la fotografia i ara, encamina la seva vida professional cap al disseny web i multimèdia. Està casat amb n'Esther i són pares d'en David, que té dos anys i mig, i d'una criatura que està en camí i que ha de néixer a finals de novembre.

Parli'm de la foto que ha guanyat el concurs de l'Ajuntament?

És una imatge clàssica i senzilla feta l'any passat. No vaig cercar res d'extraordinari, només un efecte i una composició que m'agradassin.

Què hi ha dins l'ull del cavall?

Hi ha un carrer del caragol de Santa Clara on s'hi veuen altres cavalls i qualque persona. És el carrer de Maria Auxiliadora, sense bordell. La meva intenció era transmetre l'essència i retornar el protagonisme al cavall.

Creu que els cavalls han perdut el protagonisme?

Als ciutadellencs ens agrada molt rallar de les qualitats del cavall, dir que és un animal molt noble, amb molt de seny. He volgut destacar la seva presència ara que Sant Joan penja d'un fil.

Per què ho diu?

Sobretot per la massificació. Pens que Sant Joan està en un moment sensible en el que si no es prenen decisions importants es pot desvirtuar molt. Sant Joan és una festa fràgil i me preocupa cap on va la festa.

Crec que és una preocupació que compartim molts.

Sí. Els ciutadellencs tenim per noltros espais cada vegada més reduïts, és difícil moure't, més si vas amb fillets petits. Quan tens família te planteges què els quedarà a ells del Sant Joan que noltros vam conèixer, perquè la festa s'està decantant per segons quines persones, deixant de banda fillets, gent gran, dones embarassades.

Què més diu el seu cartell?

Pot tenir moltes connotacions i cadascú interpretarà el que vulgui, però la meva intenció és contar amb aquest ull, que el cavall també ens veu.

Tenia altres imatges candidates?

En tenia una altra que també vaig presentar i va arribar a les quatre finalistes. L'altra foto era més arriscada.

Aquest cartell arribarà a totes les cases. Si hi pensa com se sent?

És difícil d'explicar, perquè no és el més comú que una cosa que facis sigui per tot arreu. Però bé, és una satisfacció.