Simon Orfila. Els Amics de s’Òpera l’han convidat per interpretar Don Giovanni - internet

TW
0

La XLI Temporada d'Òpera a Maó s'estrena amb la representació del clàssic "Don Giovanni", l'òpera bufa de Wolfgang Amadeus Mozart que haurà de conquistar el públic els dies 1, a les 21 hores, i 3, a les 20 hores, de juny al Teatre Principal.

Per aquesta ocasió els Amics de s'Òpera han requerit a Alessandro Vitiello com a director i Massimo Gasparón com a director escènic. Entre l'elenc propi de "Don Giovanni" es comptarà amb la presència de dos menorquins, Simon Orfila, en el paper protagonista de Don Giovanni, i la soprano Maria Camps que interpretarà Zerlina.

La resta de papers seran interpretats per Luiz-Ottavio Faria com Il Commendatore, Mariola Cantarero serà Donna Anna, José Luis Solà, Don Ottavio, Maite Alberola, Donna Elvira, Andrea Concetti i Leporello, Guido Loconsolo, Masetto.

"Don Giovanni" es desenvolupa en dos actes a la ciutat de Sevilla on el protagonista representa un home promiscu i arrogant que amb la seva actitud s'acabarà guanyant l'odi i el desig de venjança que acabarà amb la seva vida davant Il Commendatore.

L'obra es basa en un llibret de Lorenzo da Ponte que s'inspira en el "Giovanni Bertati" per Giuseppe Gazzaniga que a la vegada pren el "Don Juan" de Moliere i "El Burlador de Sevilla" i "Invitado de piedra" de Tirso de Molina, com a referents. Va ser estrenada a Praga el 29 d'octubre de 1787 i posteriorment, a Espanya, el 15 de desembre de 1834. A Menorca s'ha realitzat en diverses ocasions, l'última l'any 2004 amb la presència de la soprano Ainhoa Arteta.

Directors

Alessandro Vitiello, director musical, es va especialitzar en piano amb honors al Conservatori Giuseppe Tartini de Trieste. Aquest any a més de venir a Menorca acompanyarà el tenor Juan Diego Flórez en una gira de concerts.

Massimo Gasparon és arquitecte i un director d'escena incansable des de que va començar la seva carrera. A Maó ha dirigit "La Cenerentola", "Il Puritani", "L'Italiana in Algeri" i "Un ballo in maschera".