Maó. Arturo Sintes va presentar la proposta a l’Ajuntament - Gemma Andreu

TW
0

La Gran Festa de la Bicicleta espera reunir, aquest diumenge, al voltant de 500 persones per fer un recorregut de 11 kilòmetres que sortirà de la Plaça Constitució, a les 10.30 hores és la concentració, i anirà fins a Sant Lluís i Es Castell per tornar al punt d'inici. Arturo Sintes recupera així, amb el suport de l'Ajuntament de Maó, una festa que es celebrava als anys 90 en la que es congregaven fins a 450 ciclistes.

El recorregut que es proposa parteix de la Plaça Constitució, a les 11 hores, i s'enfila cap a Sant Lluís, per continuar fins es Castell, tornant per Trepucó i fins de nou a la Plaça Constitució.

Els qui pedalin tindran la seva recompensa, plouran trofeus: tres trofeus als participants més grans; tres trofeus als participants més joves; trofeu al grup més nombrós; trofeu a la disfressa més original; trofeu al participant amb la bicicleta més antiga. No es tracta de competir, es tracta de passar-s'ho bé, la proposta no deixa de ser atractiva i original.

Organitzador
Arturo Sintes exposarà a la mateixa Plaça Constitució 22 bicicletes antigues de la seva col·lecció que consta d'un centenar de bicicletes i va augmentant, tot i que el ciclista reconeix ser ara molt més selectiu i exigent alhora de la compra. La primera bicicleta Sintes la va tenir als sis anys, "una bici de pinyó fixe amb rodes massisses" que utilitzava per anar de Trepucó, just per on passaran també diumenge, fins Sa Graduada on anava a escola. La història d'Arturo Sintes com a ciclista està farcida de competicions i premis, proclamant-se campió de Menorca l'any 1968. Uns anys abans, emperò, la pràctica que tenia amb la bicicleta era la de repartir tortades d'aniversari que portava sobre el cap des de la pastisseria Colón fins a la casa on hi havia els convidats.

Ara Arturo Sintes segueix entrenant regularment. El mes passat va realitzar 1.480 kilòmetres, aquest mes en farà 800.