Cristina Planella - SP

TW
0

Autofitxa
Em dic Cristina Planella. Sóc de Barcelona i visc a Menorca des de l'any 1989. Tenc dos fills, els dos han nascut aquí, es diuen Auger, de 19 anys i Bruna, de 14 anys. M'agrada la jardineria, llegir, caminar, passejar sobretot en primavera. Som la bibliotecària de la Biblioteca de l'Ateneu de Maó.

Quin és el fons de la Biblioteca de l'Ateneu de Maó?
El fons consta de llibres de temàtica local, bàsicament. Són publicacions d'autors menorquins o que tracten temes referents a Menorca. També tenim llibres que tracten temes generals, la majoria provenen del fons de l'antiga biblioteca de la Caixa que va tancar fa uns anys.

Quines són les publicacions més antigues que atresoren?
Els llibres més antics daten del segle XVI. Com antics consideram els que es publicaren fins a finals del segle XIX. Són llibres que tracten temes religiosos i altres diversos, els més antics, i temes militars alguns dels més moderns. La Biblioteca els té gràcies a donacions que van fer antics socis, alguns d'ells fundadors de l'Ateneu.

També és important el fons d'hemeroteca que tenen. De quins diaris es tracta?
"El Bien Público, "La Voz de Menorca" i també tenim tots els diaris del "Menorca" d'ençà el seu origen.

En els darrers temps han tingut alguna donació important?

Sí, la germana de Maria Lluïssa Serra, Carmen, ens va lliurar el seu arxiu de treball que consisteix principalment en llibretes i documents que es refereixen a excavacions i altres treballs que realitzava. Maria Lluïssa Serra era com una formigueta i el seu llegat és també important. La part de fotografies es va cedir a l'Arxiu d'Imatge i So.

Quines són les consultes més freqüents i els usuaris habituals?

La Biblioteca de l'Ateneu és privada de caràcter públic i tothom que vulgui pot venir a consultar el catàleg que tenim, tot i que no deixam llibres ni documents en préstec. La majoria de consultes són per l'hemeroteca, també per la "Revista de Menorca" que està digitalitzada fins l'any 2000 i es pot adquirir aquí mateix.

Ho tenen tot catalogat?
Sí, en dos catàlegs que es poden consultar online. A la nostra web, la de l'Ateneu, es poden trobar els enllaços. El fons bibliogràfic està catalogat al Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears (CABIB) i el fons antic està catalogat al Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic del Ministeri de Cultura.

Tenen alguna mancança?
Actualment s'adquireixen pocs llibres i caldria actualitzar-se.