Trobada. L’assemblea es va reunir divendres a Alaior per analitzar la situació de Caritas - P.B.M.

TW
0

Divendres capvespre, als locals de la parròquia de Santa Eulàlia d'Alaior, es va celebrar l'Assemblea Diocesana de Caritas. Hi van participar voluntaris rectors de la major part de les parròquies de Menorca.

Acabada la pregària i la aprovació de l'acta de l'anterior assemblea, es passà al primer punt de l'ordre del dia, on s'explicà un punt de reflexió sobre "La Vida de les Caritas Parroquial". Així s'informa del que s'ha fet dient: "En el decurs dels darrers anys, des de les Caritas Diocesana s'ha treballat amb l'objectiu de millorar en presència i en acompanyament als diferents grups de les Caritas Parroquials. Tot i que s'han aconseguit millores, encara es manifestaven algunes dificultats, sobretot a l'hora de tractar temes fonamentalment relacionats amb l'animació comunitària i l'acció social, per la qual cosa no hem acabat de ser de massa ajuda".

Davant aquestes necessitats i d'altres, va sorgir la idea de formar un grup de sensibilització que ajudés en l'acompanyament de les Caritas Parroquials. Aquest equip es va anar conformant el juliol de 2011 amb quatre voluntaris representants dels tres arxiprestats de Menorca. Un equip amb la missió de fer arribar a la comunitat cristiana a la llum de l'Evangeli, les realitats que formen part de l'acció social de Caritas des del diàleg, l'organització de gestos, tallers educatius, escrits, molts d'ells adaptats de les campanyes institucionals i d'altres materials de sensibilització de la confederació.

Una de les primeres tasques d'aquest grup ha consistit en elaborar un qüestionari amb la finalitat d'elaborar una anàlisi de la realitat de cada grup de la Caritas Parroquial.

Així, l'equip de sensibilització ha començat la feina amb els grups parroquials fent una anàlisi de com es senten ells en aquests moments de crisi i què és el que consideren més necessari per continuar realitzant la seva tasca social. "

Per acabar aquest tema, l'equip que ha treballat aquest anàlisi, presentà a l'assemblea unes propostes formatives que es consideren necessàries de cara a millorar l'atenció des de Caritas.

Tot seguit, es presentà la Memòria del 2011, amb detalls del que s'ha fet. De cara a la festa del Corpus, es farà pública aquesta memòria, que degut a la situació de crisi i la manca d'ajuts, Caritas ha tingut que modificar molts dels seus projectes.

D'aquesta memòria se'n desprèn que Caritas, motivada per l'Evangeli, ha de prioritzar una acollida de qualitat, escoltant, i atenent als qui per les dificultats de la vida es troben en situacions de necessitat i es constata el repte de construir "comunitats del ser", no del tenir, reinventant-se, per poder atendre, cada dia millor.

Tot seguit es donà conta del balanç econòmic i s'aprovà el pressupost.

Va ser una assemblea, on es constatà la situació de precarietat en veure els grups desbordats per les demandes d'atenció i alhora la il·lusió dels integrants de l'equip diocesà i de les Caritas de les parròquies per aconseguir un servei d'atenció, que millori, amb menys dependència de les institucions, suplint-ho amb la il·lusió del voluntariat.