TW
0

Autofitxa
Tinc 45 anys i des de fa poc sóc el president de la Penya Barcelonista de Ferreries. Sóc comercial, i d'entre altres aficions que ocupen el meu temps lliure, hi ha la de seguidor del Barça. Amb més 120 socis, la Penya Barcelonista de Ferreries és a punt de ser reconeguda pel FC Barcelona.


D'ençà quan existeix la Penya Barcelonista de Ferreries?

Fa temps que un grup de seguidors del Barça teníem ganes que crear un penya, i fou a començament d'aquest any, el 12 de gener, quant vàrem iniciar el camí per poder constituir-nos en penya.

Basta dir, volem ser una penya, i ja n'hi ha prou?

Que va! Hi ha tota una reglamentació a complir, fixada pel Barça, i si compleixes els requisits, una volta passada la teva sol·licitud per les diferents comissions barcelonistes, és la directiva qui et dóna el vist i plau.

Ara a quin punt es troba la vostra penya?

Saben que a la primera reunió de la junta directiva del Barça, l'acceptació de la penya ferrerienca, entre d'altres, serà estudiada, i amb tota probabilitat dins aquest estiu serem legalment una penya barcelonista. Com ja he dit, hem complimentat tota la paperassa per constituir-nos com una associació esportiva, que és preceptiu a Balears. El president de la penya és soci del Barça, com és preceptiu, el local seu de la penya compleix els paràmetres establerts, i hem rebut el vist i plau del responsables de penyes barcelonistes a les Illes amb un informe favorable.

Quants socis té la penya?

En aquests moments som 120, i augmentant. Hem de recordar, que per una població d'uns quatre mil habitants, el mínim que sol·licita el Barça són 45, cosa que superem amb escreix. No hi ha cap dubte que Ferreries és culer.

Quina és la quota que paguen els socis?

Tenim dues quotes, l'infantil (fins els setze anys), que paguen 15 euros, i l'altre, per a la resta de socis 25 euros. Aquestes quotes, una volta acabat l'exercici d'aquest anys, mirarem si son les adequades. El que és segur és que no pujaran, al contrari. Aquestes quotes són anuals.

Hi ha previstes activitats complementaries a la lògica de veure els partits de futbol?

Efectivament, aquí (Bar sa Perdiu), disposem de dues sales (una amb pantalla gegant) per poder veure els partits de futbol. A la final de Copa del Rei érem uns 200 seguidors, i a més d'aquesta activitat natural d'una penya, una volta siguem una penya oficial, temin pensat altres activitats, que ara mateix no volem desvetllar, però ben segur agradaran a tothom i seran novedoses.

Com definiria la temporada?

Crec que un equip que ha guanyat quatre títols (Supercopa d'Espanya i d'Europa, Mundials de Clubs i la Copa del Rei), no es pot queixar, tot el contrari, ha estat una bona temporada.

Què li sembla la elecció de Tito Vilanova com entrenador?

A títol personal, no com a president de la penya, a l'igual que a la pregunta anterior, crec que és el relleu natural a Guardiola.