TW
0

"Es Diari" presenta avui, a les 20 hores al pati del Seminari, la Revista de Sant Joan 2012. Enguany es compleixen trenta anys del primer suplement, i fidel a la cita amb la festa i Ciutadella, Editorial Menorca treu al carrer una publicació d'estètica acurada i continguts diversos, amb reportatges que presenten els protagonistes d'aquest bienni que comença i articles i imatges d'un ventall ample de col·laboradors i fotògrafs.

Coordinada per la periodista Laura Bañón Mercadal, que conrea al llarg dels anys una innegable i valuosa experiència en temes santjoaners, la revista d'enguany compta amb la salutació del bisbe Salvador Giménez Valls i amb setze col·laboradors entre els que trobam les firmes de Zaca, Ibáñez, Gustau Juan, Antoni Bonet, Llorenç Allès Camps, l'Escola Infantil Francesc de Borja Moll, Florenci Sastre Portella, Núria Pons Capella, Gadi Bosch, Pepe Torrent Vivó, Magdalena Llorens, Cristòfol Capó Riudavets, Maite Salord, Bep Joan Casasnovas i el jove Ignasi Saura.

La portada, amb què els lectors reconeixeran tot d'una la revista d'enguany, és obra original de l'artista multidisciplinar ciutadellenca Núria Marquès Marroquin, una proposta trencadora que sorprèn per l'originalitat.

Un monogràfic de la festa com aquest compta sens dubte amb un suport fotogràfic de gran valor. Així, una llista de fins onze fotògrafs aporten la seva visió única de Sant Joan, entre els que trobam els que són de la casa, Javier Coll, Gemma Andreu i Cris Llufriu, i col·laboradors com Cisco Moll, Nando Torres, Ricardo Álvarez o Myriam Traïd.

Després de la festa de presentació al Seminari, a la qual estan convidats els membres de la Junta de Caixers, les autoritats locals, representants d'Editorial Menorca, els col·laboradors, els anunciants i la resta d'amics, la revista sortirà demà dissabte al carrer amb la col·lecció "30 anys d'art santjoaner", la novetat que enguany "es Diari" brinda als ciutadellencs com a valor afegit a la publicació monogràfica.

Els subscriptors, com cada any, la rebran a ca seva puntualment amb "es Diari", i les llibreries la vendran també a partir de dissabte.

Poemes de festa, un conte, microrelats, el debat sobre el Sant Joan que volem, la dona del caixer casat, el paper de la noblesa en la festa del segle XXI les carotes, l'art dels flocs des Be, memòries de la festa, veus de l'experiència... Els continguts prometen una lectura entretinguda i interessant, afegida a la presentació de la nova Junta de Caixers d'aquest bienni.

Exposició d'obres d'art santjoaneres, quinze obsequis per als lectors


Editorial Menorca compta avui amb una de les millors col·leccions d'obres d'art inspirades en Sant Joan, i és que des de fa trenta anys, les portades de les revistes monogràfiques han estat encarregades a artistes locals, promocionant la festa en si, i l'obra artística dels autors. Va començar Carmen Vivó l'any 1982, i l'han seguida noms com el del pintor Torrent, Jaume Fedelich, Pacífic Camps, Matías Quetglas o Pau Faner.
Per celebrar aquest trentè aniversari i agrair la fidelitat dels lectors compartint el tresor artístic que representen les trenta obres originals, "es Diari" inaugura dia 15 a la sala Xec Coll una exposició que restarà oberta fins passades les festes, amb aquests originals que han il·lustrat les trenta portades de la revista. Per altra banda, amb el patrocini de la Caixa, la revista inclou com a obsequi per als lectors, una carpeta amb les reproduccions dels quinze primers originals que es completaran l'any que ve amb les quinze obres restants. Seguint la bona acollida que han tingut col·leccionables anteriors com les estampes de la Missa de Caixers o els frescos des Molí des Cavallitos, aquesta proposta té el valor afegit dels artistes ciutadellencs que les firmen.