TW
0

autofitxa

A l'agost faré els 18 anys. Sóc de Ciutadella, ara he acabat segon curs de Batxillerat d'Humanitats a l'IES Josep Maria Quadrado i estic preparant la selectivitat. Entres les meves aficions destaca la gimnàstica rítmica que ara hauré de deixar per anar a estudiar fora de l'Illa. Aquesta setmana he sabut que sóc la guanyadora del concurs de traducció de grec de la UIB. A la fotografia surto a l'esquerra, amb els companys de classe el dia de la prova.

T'ho esperaves?
No. El professor ens va dir d'ana-hi com a preparació per a la selectivitat. No hi anava per guanyar, però em va anar bé.

Quin text et van fer traduir?
Una faula d'Isop, "Les granotes demanen un rei a Zeus".

La coneixies?
No, però no solen ser molt llargues ni molt complicades. Les faules gregues solen ser històries molt senzilles.

D'on et ve aquest gust per les lletres?
Des de petita tenia molt clar que volia estudiar alguna cosa de lletres, el que fos, però de lletres. A quart d'ESO vaig fer llatí i el professor que he tingut aquests anys, Ignasi Mascaró, m'encanta. De fet he decidit que estudiaré Traducció i Interpretació.

Saps que hi ha gent que llegirà això de traduir grec i pensarà "quina llauna". Què els hi diries?
Les llengües t'han d'agradar. Entenc que hi hagi gent que li pugui costar, però si t'agrada... És cert que alguns textos poden ser avorrits, depèn de l'obra. Per exemple, les faules són històries molt entretingudes.

He de confessar que també he traduït grec a l'institut, i sempre m'ha semblat com un joc, quan domines les regles, només és anar fent, jugant. ¿Estàs d'acord?
Has d'agafar el ritme. És una cosa molt divertida, a més has d'aprendre un alfabet nou.

Com afronta la selectivitat? Nervis? Por?
Por no, nervis sí. És una experiència nova i t'hi jugues molt. Els professors fa dies que ens ho fan preparar, portem tot l'any preparant-ho. Hi ha tensió i nervis, però preparats hi esteim. Ara cal acabar d'estudiar. M'he fet un planning d'hores i va bé.

I el fet d'anar a estudiar fora? Nervis? Por?
De moment tinc una bona mitjana i crec que entraré a una de les primeres opcions escollides.

I el fet de viure a una altra ciutat?
Em fa il·lusió perquè fa temps que ho tinc clar. Confio en anar a Barcelona.

Fa respecte?
És una cosa molt diferent, un lloc diferent, més gran, però suposo, o això em diu altra gent, que quan t'acostumes al metro i tot això, està bé.