TW
0

Es Migjorn Gran, a partir d'avui mateix, tancarà l'accés al trànsit dels carrers Major i Bernat Alzina a partir de les 19 hores. Serà així fins a mitjans setembre. 212 veïns de la població han exercit el seu dret a vot gràcies a la consulta popular que convocà l'Ajuntament fa un parell de setmanes. 138 vots a favor, 71 en contra i tres declarats nuls. Es Migjorn d'aquesta manera vol recuperar l'espai del carrer per al joc de fillets i filletes, a més de tota la gent que seu a la fresca, costum que segueix ben viu en aquesta població.

El batlle des Migjorn, Pere Moll, acompanyat de tres regidors, van fer el recompte ahir a la sala de plens de l'Ajuntament davant d'un petit grup de veïns que estaven ansiosos per saber el resultat. S'havien disposat 610 paperetes numerades que es podien dipositar a dues urnes, una situada a Correus i l'altra al mateix Ajuntament. Els votants a més de decantar-se a favor o en contra podien escriure cometaris. La majoria d'aquests comentaris havien estat escrits pels que havien votat sí. La principal preocupació és de la gent que té garatge en aquests carrers i que necessita entrar quan acaba la jornada laboral. El batlle va aclarir, finalitzat el recompte, que es lliurarà un carnet a tots els habitants de casa amb garatge, que sumen 39 segons informa la Policia, per tal que puguin accedir lliurement als garatges.

Els comerciants, per la seva part, havien fet arribar una instància a l'Ajuntament abans del recompte de vots, sol·licitant que es retardés fins a les 20 hores el tancament dels carrers perquè d'altra manera se'n veurien perjudicats. Fins a nou comentaris escrits a les paperetes també demanaven que fos a les 20 hores i no a les 19 hores com proposa l'equip de Govern.

Els comentaris donaven més de si, especialment crítics amb l'ocupació de la via pública amb taules i cadires que alguns veïns consideren fins i tot abusiu. Pere Moll aclarà que l'ocupació és la correcta segons el que està establert i que no hi ha cap problema al respecte.

L'aparcament va transcendir com una altra de les grans preocupacions. Quan es tanqui el carrer Major, a partir de la farmàcia, aniran quedant lliures tots els aparcaments que hi ha en aquest carrer. L'Ajuntament ha arribat a un acord amb la propietat de Binicodrell Nou perquè es pugui disposar públicament de dues tanques que s'explanaran i s'habilitaran com aparcament. Són les mateixes que ja s'ocupen cada any a les festes de Sant Cristòfol i que ara estaran disponibles durant tot l'estiu.

De comentaris n'hi havia per tots els gustos. Una votant de sí, "m'agrada molt seure a la fresca, estic molt contenta. Gràcies". Un votant de no, "una idea molt romàntica, però es perden aparcaments". N'hi havia que encara anirien més enllà, "que es peatonalitzi tot el poble", "que es tanquin aquests carrers els caps de setmana de tot l'any". "I la resta del poble, no té dret a seure a la fresca tranquil·lament?" "Bona idea, així es farà més pinya i els fillets jugaran de nou al carrer".

Vota que sí, però demana "que els fillets no juguin només a la pilota".