Acte. Va tenir lloc a les instal·lacions de l’Sport Bike Center - PCC

TW
0

La Penya Ciclista Ciutadella ha presentat la VIII Volta a Menorca en BTT, un esdeveniment que, com de costum, es celebrarà aprofitant la propera festivitat de Tots Sants, entre l'1 i el 3 de novembre, amb tres etapes pel ponent, pel centre i el llevant de l'Illa.

La presentació d'aquest esdeveniment va tenir lloc anit a l'Sport Bike Center de Cala en Blanes, amb la presència de representants polítics insulars i de diferents municipis menorquins. Un acte en que es van donar a conèixer les principals característiques de les tres etapes, sense arribar a desvetllar el traçat.

Així, dia 1, els bikers participants faran un recorregut de 64,73 quilòmetres amb sortida i arribada a Cala en Blanes, amb una ascensió acumulada de 847 metres, una cota màxima de 142 metres i un pendent no superior al 15 per cent. Mentre, el segon dia de la BTT, els participants sortiran i arribaran a Fornells, rodant al llarg de 61,12 quilòmetres, durant els que s'acumularan 683 metres de pujada. Per acabar, dissabte dia 3, l'etapa tindrà principi i final a Sant Lluís, amb un recorregut de 51,62 quilòmetres amb una ascensió acumulada de 267 metres, amb una cota màxima de 84 metres i un pendent màxim del 10,8 per cent.

Per tal que hi hagi un bon desenvolupament d'aquesta Volta a Menorca en BTT, la prova estarà limitada a 500 participants, més uns altres 100 que podran participar a les etapes de promoció, uns recorreguts més curts i no tant exigents per a joves de fins a 15 anys.
prioritats de la prova

Els organitzadors mantenen, des de la primera edició de la prova, una sèrie de prioritats "irrenunciables" alhora de fer la planificació, com són les rutes, el companyerisme, el respecte a l'entorn i la promoció d'aquests valors. L'objectiu de la Volta a Menorca en BTT és que la gent "conegui i estimi" l'Illa fent esport pels seus camins, cosa que obliga, cada any, a dissenyar rutes diferents, atractives i exigents. En aquesta ocasió els ciclistes passaran per indrets nous i també per antics camins per on feia anys que no es podia passar, gràcies a la tasca realitzada des de les administracions per ampliar cada vegada més les possibilitats de Menorca com a indret per al senderisme i el cicloturisme. En aquest sentit, des de l'entitat organitzadora no obliden la vessant turística de la cita, fins el punt que destaquen que la Volta a Menorca en BTT ha esdevingut una prova clau per a la promoció de l'Illa com a destinació de turisme actiu.