Grua. Instal·lada a la plaça des Born des del mes de gener, es desmuntarà per evitar accidents i reduir riscos durant les festes - Cris

TW
0

Fins ara ha estat una de les majors incògnites; què passarà per Sant Joan amb la gran grua que l'empresa Constructora San José S.A. té instal·lada a la plaça des Born per a les tasques de rehabilitació del teatre. La decisió està presa, la grua es desmuntarà després del dia des Be i es tornarà a muntar quan acabin les festes. I el sobrecost que representa una maniobra d'aquestes característiques, l'assumirà la pròpia empresa constructora.

La plaça és un escenari clau de Sant Joan, perquè s'hi celebren alguns dels actes més multitudinaris. El Caragol des Born dia 23, i la Convidada dia 24. I la presència de la grua i les tanques de protecció que l'envolten i que ara redirigeixen el trànsit, podrien representar a més d'un entrebanc, un perill real, també per a la riuada de gent que davalla al Pla per a veure els Jocs dia 24 capvespre.

Les festes, es plantejaren en un principi com a data límit per deixar enllestit el reforçament de l'estructura, els forjats i la coberta, feines que necessiten la presència de la grua. Però ha estat impossible tenir aquesta part de l'obra enllestida abans de Sant Joan, explica José María Forteza, director de l'obra, sobretot per dos motius; per una banda, la troballa de les restes arqueològiques, que desvetllaren la presència de restes d'època de la dominació britànica, i per una altra les inclemències meteorològiques, com la pluja, que han anat retardant les tasques fins a fer impossible complir amb el termini de Sant Joan.

Tot l'estiu

La grua, que es va instal·lar el passat mes de gener, una volta desmuntada es tornarà a instal·lar a finals del mes de juny per seguir amb les obres de rehabilitació del teatre, i segons la previsió, es calcula que açò endarrerirà quinze dies més el total de les feines. La grua serà present a la plaça des Born tot l'estiu, amb el compromís de l'empresa de causar els menors perjudicis possibles als empresaris de la zona.