TW
0

Enguany, d'entre totes les fotografies presentades al concurs del cartell de festa que cada any organitza Editorial Menorca, amb el patrocini d'Endesa, la imatge guanyadora té un gust dolç i evocador del Sant Joan més tendre.

Cristina Camps Sales (Ciutadella 1988), aficionada a la fotografia i estudiant de tercer d'Educació Infantil a la UIB, és l'autora de la foto elegida pel jurat que, reunit dilluns passat a les dependències d'Editorial Menorca, la va triar d'entre seixanta-cinc candidates.

És una foto entranyable i plena de sentiment, que reflecteix l'ambient tranquil i familiar dels qui es comencen a estimar la festa des de ben joves. Una escena del Caragol de Santa Clara, dia 24 matí, quan la gent gran i els infants troben encara un espai per respirar l'essència.

El jurat el formaven Manuel Vidal Dodero, delegat d'Endesa a Menorca, Antoni Salord, també de la companyia elèctrica, Javier Coll, fotògraf del "Menorca", Reyes Rico, cap de publicitat d'Editorial Menorca, Mariano Yepes, director general, i Pere Melis, cap de Redacció.

Explica Cristina Camps, que la foto en la que hi surt el caixer fadrí del passat bienni, Pere Àngel Bosch Benejam, amb el seu cavall "Kilú" a través d'una finestra, està feta al cap de cantó del carrer de ses Roques amb sa Muradeta, la casa d'un familiar del seu enamorat, en Toni Bosch Benejam, que és el germà d'en Pere Àngel. Tot queda en família, perquè els infants que d'esquena fan "sa capadeta" són cosins del caixer fadrí i d'en Toni, es tracta d'en Joan, en Pere i un amiguet seu.

La fotografia, feta amb una càmera Nikon D90, és d'entre tota la seva collita santjoanera, una de les preferides de l'autora, que en va presentar cinc al concurs de "Es Diari". "Totes les que vaig enviar, molt diferents entre elles, expressen alguna cosa especial, aquesta en particular, a jo m'inspira molta tendresa, perquè hi veig un Sant Joan on hi caben els fillets".

Cristina Camps reconeix que per a ella representa una alegria molt grossa haver guanyat el concurs i saber que la seva foto arribarà a quasi totes les cases de Ciutadella. El cartell es repartirà, demà dijous, de franc amb "Es Diari".