Reunió. Per definir el dispositiu de seguretat per a les festes - Paco Sturla

TW
0

Per Sant Joan, la zona del Molí des Comte serà enguany el punt més controlat per les forces de seguretat, després de les mostres d'incivisme que es van produir dia 23 de juny de l'any passat durant l'acte de les avellanes.

Hi haurà tres localitzacions per una vigilància en alçada des de diferents edificis del voltant, entre tres i quatre policies de paisà, una unitat de la Policia Nacional al Camí de Maó, aprop del punt conflictiu, i membres de la Policia Local.

Aquest dispositiu es va explicar durant la Junta de Seguretat celebrada ahir migdia a les Cases Consistorials de ponent, en la que hi van ser presents l'alcalde de Ciutadella, José María de Sintas, junt amb diversos membres de l'equip de govern, així com el director insular de l'Administració General de l'Estat a Menorca, Antoni Juaneda, el cap de la Policia Local de Ciutadella, Ignasi Camps, i els responsables tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil.
20 reforços

Durant els tres dies de festa hi haurà un desplegament d'entre 25 i 30 policies nacionals per torn, gràcies a l'arribada, dia 22, de 20 agents que reforçaran el dispositiu.

Per la seva part, la Guàrdia Civil s'encarregarà del trànsit, amb diferents controls d'alcoholèmia i de drogues. També hi haurà reforços per mar, per controlar les platges urbanes, per tal que no s'hi puguin fer acampades. "És lògic que es vigili, perquè no seria just que la gent de fora acampi quan la gent d'aquí no ho pot fer durant tot l'any", va valorar el batle de Ciutadella.

Implicació ciutadana

Tant el director insular com el màxim representant municipal coincidien després de la reunió en la importància de comptar amb la col·laboració ciutadana per garantir un correcte desenvolupament de les festes.

"La majoria de ciutadellencs acostumen a estar implicats, però també necessitam que hi estigui la gent que ens visiti", deia De Sintas, mentre que Juaneda afirmava que "no només és una tema de la policia, és una qüestió de responsabilitat personal de la gent i que els d'aquí hi ajudin".

Un exemple d'aquesta implicació ciutadana és la que quedarà patent amb els voluntaris que s'estan agrupant, especialment per als Jocs des Pla, per tal d'ajudar a fer passadís perquè els cavalls puguin córrer sense perill i que no es produeixin incidents com en anys anteriors.