Presentació. Esperança Juaneda i José María de Sintas ahir a l’Ajuntament - Paco Sturla

TW
0

"Tu formes part de la festa... Implica-t'hi", aquest és el lema unificat i escollit per l'Ajuntament de Ciutadella, que trobarem enguany acompanyant la publicitat i la promoció de cara a l'exterior que de Sant Joan se'n faci.

Ahir, el batle José María de Sintas, acompanyat per la regidora de Festes, Esperança Juaneda, va presentar a l'Ajuntament els nous fullets que surten al carrer, aquesta setmana, amb un nou caire informatiu i de recomanació per als turistes i visitants. El que l'any passat eren duen edicions separades, una d'informativa, explicant els orígens de la festa i una altra de recomanacions generals, enguany es presenta com una única edició sintetitzada i fàcil d'entendre, que inclou textos en català, castellà, anglès i alemany.

La novetat enguany, és una informació molt més visual i esquemàtica que, a través de pictogrames, dóna a conèixer les recomanacions bàsiques. Entre elles, per exemple, la forma correcte de tirar avellanes, el calçat adequat per seguir la festa, el civisme d'utilitzar els vàters públics o dels bars, la perillositat d'acudir als escenaris principals amb cotxets d'infants, la necessitat d'obrir pas als cavalls i cavallers... La intenció és donar a conèixer els riscos i els perills que es corren quan no s'és conscient de la naturalesa de Sant Joan.

A banda d'un petit escrit sobre l'origen de la festa i dels telèfons d'interès, els fullets inclouen una pàgina dedicada exclusivament als horaris i una altra a les recomanacions especials a tenir en compte, per exemple, durant el Caragol del Born i els Jocs del Pla, definits com a moments de màxima precaució. Es fa menció expressa d'anar en compte amb bòtils de vidre i llaunes en terra, que poden causar lesions i caigudes de cavalls i cavallers, i també, de la importància d'estar en bones condicions físiques per tenir suficients reflexos per poder reaccionar ràpidament en cas de necessitat.

Un mapa del nucli històric de Ciutadella marcant els traçats en diferents colors, alerta de manera molt plàstica dels llocs d'especial risc, a banda d'informar dels escenaris més importants, també dels punts on hi ha vàters públics, on es troben els autobusos i els taxis, i on la Creu Roja estarà instal·lada.

Per als visitants

S'han editat 30.000 exemplars en total, 10.000 dels quals van directament al port d'Alcúdia on, es repartiran entre els viatgers que pugin als vaixells amb destinació Ciutadella.

La resta d'exemplars es repartiran entre els ports de Maó i de Ciutadella i l'aeroport, de manera que totes aquelles persones que travessin les portes d'entrada a Menorca, tenguin accés a la informació. Els punts d'informació turística i els hotels de la zona, també disposaran de fullets.

Per tal d'editar aquesta informació, l'Ajuntament ha cercat finançament privat. "San Miguel" ha finançat la impressió i ha cedit un hospital de campanya valorat en 30.000 euros, i 20 motxilles per als voluntaris de protecció civil.