Hola. Els alumnes de cinquè van enviar aquesta fotografia de benvinguda als seus corresponsals americans - Consolació

TW
0

El projecte "Sister Island" va donar ahir el primer pas després de prop d'un any de preparatius. Va ser la primera presa de contacte dins de l'intercanvi que estan iniciant el Col·legi Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella i l'Ethel A. Jacobson Elementary School de Long Beach Island de Nova Jersey, als Estats Units.

Els alumnes de cinquè de Primària de l'escola menorquina van mantenir el primer contacte a través d'una videoconferència que va tenir lloc a les 12 del migdia, quan eren les 6 del matí al continent americà. Va ser una connexió d'un quart d'hora, en què es van fer les presentacions dels responsables del projecte tant a Menorca com a Long Beach Island.

Iniciativa privada

L'escola de Ciutadella s'ha adherit a la iniciativa de l'empresa Extens Solucions de Ferreries, que promou l'agermanament cultural i comercial entre les dues illes tot aprofitant les similituds que comparteixen, com que són destinacions turístiques familiars, amb comerç local i la pesca com a base gastronòmica, entre d'altres.

Com explica la coordinadora de l'intercanvi a Menorca, Rosa Maria Girona, aquesta iniciativa permetrà l'aprenentatge d'idiomes, donar a conèixer les tradicions, la cultura i els costums tant d'aquí com d'allà i, si s'escau, arribar a establir un contacte físic si els joves americans viatgessin a Menorca, una possibilitat gens descartable.

Per ara, els escolars menorquins ja han enviat unes postals als companys americans, amb imatges de paisatges de la nostra illa juntament amb una fotografia de cada infant i una presentació.

Després d'aquest primer contacte, l'experiència es reprendrà després de l'estiu, quan els joves siguin a sisè, que serà quan realment es duran a terme les activitats de l'intercanvi.

Per altra banda, també s'han adherit a la iniciativa les escoletes menorquines Es Poriol, Xipell i Joguina, i un altre centre americà, la Long Beach Island Grade School. De fet, les escoletes també han iniciat els preparatius per a l'intercanvi amb una primera activitat, dibuixant el mapa de Menorca sobre el que s'hi han enganxat fotografies dels alumnes. Aquesta és una experiència oberta a la resta de centres educatius de l'Illa.