Casserolada. Moltes van ser les persones que es van reunir ahir matí per mostrar el seu desacord - joan janer

TW
0

Mes de 350 persones, entre ells professors, mestres, pares, fills i altres col·lectius ciutadans, van sortir ahir matí als carrers de Ferreries per protestar contra les retallades en l'àmbit educatiu.

Convocats per les APIMA dels centres educatius del poble amb l'estaló dels diferents grups pedagògics de l'Illa, a les onze s'inicià la cassolada contra les retallades al sistema educatiu de Balears. Tambors, xiulets, i estris de cuina (casseroles), tot era vàlid per fer sentir el seu rebuig i malestar, tot valia "per fer renou fins que ens escoltin", manifestava la gent.

Tos i cada un dels centre educatius foren visitats pel grup manifestant, sense parar de fer soroll, iniciarien la seva marxa davant de l'Institut d'Educació Secundària Biel Martí, passant davant el Col·legi Públic castell de Santa Àgueda, fins l'escoleta, per adreçar-se cap el Col·legi Concertat Sant Francesc d'Assís, al qual, donaren una forta abraçada (fou rodejat, domant-se les mans, entre tots els manifestants).

Tot seguit travessant la plaça de l'Oar, es dirigiren cap al pla de l'església (front l'ajuntament), per sentir, més fort que mai, el seu malestar, per retornar a la plaça de l'Oar, on es va dissoldre la marxa. Per al proper dissabte, hi ha convocada una nova concentració, aquesta cop, a Maó, en motiu de la defunció de l'escola pública.