TW
0

"Jo t'ho assegur que n'hi havia en es Born de gernació", va dir, just entrar per la porta, l'amo en Joan a na Francisca, asseguda vora la taula, al menjador de casa, tot esperant el seu enamorat. "En Rafel és un cap sense cervell", advertia el pare a la seva filla, després de contar-li que al Caragol "de cavalls n'hi havia vint-i-dos, i hi faltaven els vuit millors".

Amb aquestes paraules començava una nova edició de "Foc i Fum Gran", la posada en escena de la tradicional sarsuela santjoanera que es realitza des de fa set anys de la mà del taller de teatre del programa "Ara que tenc temps!" de l'Ajuntament de Ciutadella per a persones de més de 55 anys.

La Plaça de Sant Antoni va quedar petita i no van ser suficients les 420 cadires que es van habilitar a l'entorn de l'escenari instal·lat a les portes del Geriàtric Municipal, per la gran afluència de gent que hi va haver per presenciar aquest tast de fragments de l'obra costumista santjoanera de Joan Benejam. Una iniciativa pensada per acostar l'esperit festiu als residents i els usuaris del Geriàtric, del Centre Sociosanitari de Santa Rita i del Centre de Dia, així com a la resta de ciutadans.

Repertori

En la seva setena edició es va comptar amb dotze actors. Així, Biel Genestar interpretà l'amo en Joan, Paqui Florit a Francisca, Toni Piris a Bartomeu de Son Tica, Pere Taltavull feia de Rafel i Margarita Capó es va posar a la pell de na Maria. Mentre, el mític Carrelet va anar a càrrec de Jesús Tejada. Loli Caules, Bel Gomila i Carmen Durán van fer de fillets i Niní Caules va actuar de Perico. Tancaven el repartiment Andrés Nieto i Martí Servera que donaren vida als dos guàrdies civils.

Els presents van poder estar arredossats del sol del capvespre davall les carpes que l'Ajuntament va instal·lar a la plaça. Després de l'obra, que es va allargar durant una hora, es va rifar una panera amb productes locals i després hi va haver una bereneta de xocolata i ensaïmada, truita de patates i embotits típics.