TW
0

autofitxa
El meu nom és Pere Pons Florit, tenc 68 anys fets d'enguany i som des Mercadal. Fins els 35 anys vaig treballar en el ram de la fusteria i, després vaig fer de forner a l'establiment de la meva esposa, negoci que vam traspassar el 2002. Durant un parell d'any vaig compatibilitzar la meva feina amb la responsabilitat de regidor de la coalició PSOE-Entesa.

Per què es va presentar a les eleccions de l'Esplai des Mercadal?
Al abandonar el 2011 l'Ajuntament, del que vaig formar part com a integrant de la coalició PSOE-Entesa des de 1999, vaig tenir més temps lliure i un grup de set persones vam decidir presentar-mos al procés de renovació de la junta directiva de l'Esplai.

I va ser elegit president.
Sí, vaig aconseguir el major nombre de vots dels que ens vam presentar. La resta de la junta està formada per Benito Sintes Gomila (vicepresident), Bartolomé Pons Florit (tresorer) i Maria Pons Fluxà (secretària), mentre que els vocals són els presidents dels clubs de jubilats de l'Illa.

Com valora aquest primer any de mandat?
Estic satisfet, som un grup de set persones en el que hi ha bon ambient. Els clubs de jubilats petits, com l'Esplai des Mercadal, no poden tenir moltes aspiracions. He intentat que els actes organitzats hagin tingut la màxima participació de socis, que són 430.

Quines són aquestes activitats?
Tallers de lectura, de fil i un altre denominat Com vius l'envelliment. També feim ioga, dinamització corporal, informàtica, català i jocs de taula. A l'estiu hi ha natació a la piscina municipal i els diumenges capvespre, a l'hivern, organitzam una tómbola. També hem fet una vetlada amb actuacions dels propis socis, com recital de poesia, cant, glosa. Com es pot veure, els jubilats no només van a dinars i fan excursions.

I ara també és el president de la Federació de Gent Gran de l'illa.
Davant la dimissió de l'anterior president Pepe Melià i el fet de que no es presentés cap candidatura, es va fer una reunió i vaig resultar elegit.

Què fa la Federació insular?
Repartir als clubs les subvencions rebudes del Consell, organitzar la Diada dels Jubilats amb els jocs de taula realitzar el Concurs de Ball. També volem que la Federació coordini que un mateix acte es pugui fer en pobles diferents.

Quin paper tenen els jubilats avui dia?
Els jubilats tenim una funció de cohesió social i familiar important, i més en temps de crisi.