Eva Moll. Impulsora de la iniciativa, amb els saquets d’avellanes buides que reparteixen els comerços - Paco Sturla

TW
0

Amb la filosofia que cal fer pedagogia amb responsabilitat i que som els ciutadellencs els que hem de promoure un tipus de festa i no un altre, els comerciants del carrer Carnisseria van decidir en la darrera reunió mantinguda el mes de març, que es sumarien a la campanya que també posa en marxa l'Ajuntament.

Ells l'anomenen "Per Sant Joan a Ciutadella, avellanes amb amor", i durant el mes de juny aniran regalant saquets d'avellanes buides als seus clients, cada comerç en té 200 per repartir, amb un cartellet que porta la següent inscripció: "Aquest és el teu punyat d'avellanes perquè les tiris amb molt d'amor. Et desitgem bones festes de Sant Joan". En total, sumant totes les botigues del carrer, són 4.000 els punyadets d'avellanes amb missatge.

Explica Eva Moll, una de les impulsores de la campanya, que és cert que els ciutadellencs ja ho fem bé, i mostra d'açò és el Dia des Be, que no hi ha cap conflicte. Tanmateix, segons el seu parer, és responsabilitat del poble fer respectar les tradicions que ens caracteritzen.

Així és com, a banda de les avellanes, han editat cartells que expliquen l'origen de les avellanes i una sèrie de recomanacions, com no tirar-les per ferir, ni dins la roba.

Avellanes amb amor, diuen, "perquè tots ens mereixem una amorosia".