AVELLANES - Cris

TW
0

Cap al tard, la festa es va estendre fins a la Contramurada amb l'acte de Ses Avellanes. Allà hi van prendre protagonisme els més petits, en un espai simpàtic i ple d'escenes tendres, gràcies a la innocència dels més joves de la casa. En una estona, el tram entre el Molí des Comte i Calós va quedar tapat per una estora d'avellanes.

Unes escenes agradables que arribaven després dels darrers fets succeïts el dissabte de Sant Joan de l'any passat, i que van servir per mirar de posar fre a una tendència creixent els darrers temps, en que aquest acte havia degenerat fins el punt de perdre la seva essència.

Però a la festa li feia falta un poc de música per ser completa. I l'encarregada va ser, com sempre, la Banda Municipal de Ciutadella, que oferí el tradicional Jaleo. La multitud que hi havia davant Calós botava al ritme dels temes interpretats pel conjunt dirigit per Joan Mesquida. A part de les notes festives de la jota de la sarsuela "El postillón de la Rioja" (Jaleo), els músics van interpretar altres cançons, com per exemple, "Un senyor damunt un ruc".

La gent va mirar d'aprofitar al màxim les darreres hores d'aquest primer dia de celebració. Amb la jornada d'ahir, Ciutadella s'obria pas cap a la setmana prèvia als dies grans de la festa. Tothom ja espera que el fabioler arribi novament al casat del caixer noble i soni el primer toc de fabiol, puntualment, a les 14 hores.