Castells. S’inspira en Menorca - Archivo

TW
0

"Pura sang" és la que li deu quedar a Ada Castells dels seus avantpassats menorquins que l'han inspirada a escriure la novel·la guanyadora del premi Sant Joan Unnim de les lletres catalanes.

L'escriptora i periodista Ada Castells (Barcelona, 1968) va ser distingida dilluns amb el XXXII Premi Sant Joan dotat amb 35.000 euros per la novel·la que edità Edicions 62 la passada tardor. "Pura sang" tracta d'una dona, Sílvia, que arriba a Menorca cercant la tranquil·litat que li permeti dedicar-se a la pintura després d'una tumultuosa relació sentimental. Però d'entrada a la casa rural on s'instal·la només troba secrets i terrors que s'esvairan amb una nova història d'amor amb un "home autèntic" (gens intel·lectual), segons l'autora ha explicat.

Es tracta de la quarta novel·la d'Ada Castells que ha deixat el periodisme per concentrar-se en la seva carrera literària. Castells va debutar amb "El dit de l'àngel" (1998) i va continuar amb títols com "Mirada" (2001, premi Octavi Pallissa) i "Tota la vida" (2005).