Art urbà emergent. Morgan Estevez (Ciutadella, 1990) amb dos genets de Sant Joan veterans, creats amb l’esprai: l’amo en Tòfol de ses Coves Velles i l’amo en Jaume de Son Bou Vell - Cris

TW
0

A qualsevol racó del nucli antic de Ciutadella vos podeu trobar amb un cavaller de Sant Joan que vos mira. És l'art urbà de Morgan Estevez (Ciutadella, 1990) que irromp amb força i que sorprèn per una creativitat innovadora, potent i de nivell. El seu nom artístic és M2 i és un jove creador ciutadellenc que passa temporades a Londres i que intenta compartir el seu art amb el públic fent-lo visible a llocs de l'espai urbà quotidià.

La seva tècnica es diu "stencil" i utilitza plantilles que ell mateix crea i que pinta amb esprai i rotulador. El fruit són els prototips de dos cavallers coneguts de la qualcada: Tòfol Fedelich, l'amo de ses Coves Velles, i Jaume Moll, l'amo de Son Bou Vell. Les seves figures es poden observar a carrers com Portal d'Artrutx, Sant Antoni o Sant Cristòfol. Però la seva pintura no fa malbé cap façana: es limita a localitzar cases abandonades, deshabitades i en runa, i escull una porta o finestra deteriorades per plasmar el seu art.

En un parell de minuts pot tenir enllestida la seva obra. Com anècdota, explica que mentre pintava un dels dos cavallers amb la plantilla i l'esprai, va passar un vesí que el va advertir que fes bondat i no fes matx, pensant que volia fer un acte vandàlic. Al cap d'una estona, el vesí va tornar a passar. En veure el cavaller de Sant Joan tan ben pintat a la porta d'una casa abandonada i derrotada, li va donar l'enhorabona pel resultat artístic. "La gent associa un jove amb un esprai amb el vandalisme. Vaig pensar que la millor manera perquè la gent de Ciutadella entengués l'art urbà era pintant símbols que coneix i estima, com són els de Sant Joan.

Aquests cavallers representen la unió d'una tradició com és la festa amb les noves corrents artístiques", explica l'autor, que ha rebut les millors crítiques a les xarxes socials.

Morgan Estevez protagonitzarà demà dijous, a les 19 hores, una sessió de "live paint" o pintura en viu a la galeria Vidrart de Ciutadella, en la que tothom està convidat. Utilitzarà el seu art amb l'esprai per il·lustrar els taulons que protegiran l'establiment durant les festes, com un nou concepte de gaudir de la creativitat artística i compartir-la amb el públic.