Actors. Disset han estat els alumnes de l’assignatura de Teatre que han participat en la posada en escena d’aquesta comèdia clàssica - ies mac

TW
0

Disset alumnes de tercer d'ESO de l'institut Maria Àngels Cardona de Ciutadella, que aquest any han fet l'assignatura optativa de Teatre, han fet els darrers dies quatre representacions de la comèdia "Lisístrata" d'Aristòfanes, una obra que tot i haver estat escrita fa més de 2.000 anys, tracta una temàtica ben actual.

L'estrena va ser divendres, mentre que dimarts van fer dues funcions per als alumnes de primer, segon i quart d'ESO, i ahir una altra per als seus companys de tercer.

La posada en escena de "Lisístrata" arribava després d'haver llegit obres com "Els Ocells" i "Alícia al país de les meravelles". L'elecció d'aquest text d'Aristòfanes va ser perquè és una comèdia divertida i que, tot i que té més de 2.000 anys, es tracten temes actuals i importants. Aquests són aturar les guerres i aconseguir la pau, no només a Grècia (on està ambientada l'obra) sinó al món sencer.

Els alumnes que han fet possible aquestes representacions pretenien oferir un divertiment, tot tenint en compte que, per a ells, el més important no era el resultat final, sinó el procés que s'ha seguit al llarg de l'assignatura, amb totes les dificultats que hi ha hagut i que s'han anat solventant.

Col·laboracions

A l'hora de fer possible la interpretació de "Lisístrata", els joves han comptat amb la col·laboració de Mari Genestar, la directora del Grup de Teatre de Sant Miquel. La seva experiència en el món de les arts escèniques ha contribuït a que, durant les darreres setmanes, els alumnes rebessin ensenyaments molt necessaris a l'hora de pujar dalt un escenari. Una feina, la de Genestar, que els alumnes agraeixen molt.