Replec - Paco Sturla

TW
0

Ahir capvespre va tenir lloc a Ciutadella un altre dels pocs replecs de cavalls autoritzats enguany dins el poble. L'havia organitzat l'APIMA de "Es Mussol", en col·laboració amb l'equip docent, així és que la comunitat educativa quasi al complet es va reunir a partir de les sis, per celebrar una trobada d'allò més santjoanera i emocionant, després de que el matí, els infants havien tirat avellanes en horari lectiu.

Els cavallers Pedro Bosch, Manuel Pineda, Toni Pons, Sebastià Taltavull, Miquel Moll i Xavier Ramón, alguns d'ells pares de l'escoleta, van arribar puntuals dalt els seus cavalls, elegants i negres, despertant l'admiració d'alguns, l'excitació d'altres, i de qualcú, per què no dir-ho, també la por.

Grans i petits es van veure immersos en un anar i venir dolç de cavalls per la plaça. Els fillets i les filletes més atrevits van poder qualcar acompanyats dels cavallers i des de dalt, sentir quelcom molt especial.

Passejos, qualque bot, i sobretot presència. Caretes d'alegria, algun plor, molts de somriures entre mares i pares i avis i àvies. I transmissió de la tradició, que és, al cap i a la fi, per al que serveixen aquests actes tan entranyables previs a la festa.

L'APIMA, per completar el capvespre festiu, tenia preparada al pati de l'escola, una bereneta amb productes típics de les festes. 'Xocolati' i ensaïmada, panets amb sobrassada i altres delícies, regats amb gin amb llimonada per als adults, van ser el menú.

Tots van gaudir molt, posant de manifest, que Sant Joan és més present, cada dia que passa.