Hort. Al llarg de sis mesos dos avis han ajudat els alumnes a cultivar vegetals - c. v. c.

TW
0

Vicenç Bola va tenir un somni. Pujava al cel i es trobava amb el seu antic mestre Ricard Cànovas qui s'ocupava de l'hort del seu Col·legi Mare de Déu del Carme, a Maó. Ho va explicar a classe de tutoria i la seva mestra de tercer de Primària, Carmen Femenias, va ser molt receptiva i va fer el somni de Vicenç realitat. Josep Cardona i Lluc Coll van convidar els seus avis, Pedro Cardona i Guillem Cardona, a participar en la nova aventura com a bons experts en cultius que són.

Cada divendres, al llarg de sis mesos, han anat tots plegats a sembrar i finalment collir els fruits del seu esforç i entusiasme. Van començar per estudiar les llavors, van fer planters, descobriren quines són les millors eines i com regar cada vegetal. Patates, cebes, pastanagues, lletugues, faves, carbassons han fet la delícia d'aquests alumnes que han gaudit d'una experiència especialment significativa. A més descobriren alguns animals que viuen sota terra i un dia van tenir una visita especial, la d'un eriçó que va portar un dels avis.

Però la tasca no acaba amb la collita sinó que van anar tots junts fins el final, a taula. Dugueren les patates a la classe, les rascaren i trossejaren, bateren els ous i les dues truites resultants han estat les més gustoses que havien tastat mai. Organitzaren una festa, no oblidaren convidar els avis protagonistes, i cadascú aportà quelcom al banquet. Del pa marroquí d'Ilias Houtch en conten meravelles, també del pa de gamba de Kexin Jiang. "Una experiència inoblidable" assegura Vicenç que ha vist com el seu somni es feia realitat per gust de tots.