Tradició. Es va poder escoltar la crítica més enginyosa - Cris

TW
0

De cada any que passa, agafen més força i deu ésser perquè són bons, divertits i punyents a la vegada.

Milers de persones entregades els acaben acompanyant en el seu recorregut pel nucli antic de Ciutadella, cantant amb ells i elles, les tonades i les lletres de les cançons, que reparteixen impreses entre els assistents.

Els Fru-Frús van arrancar a la plaça Dolors passades les nou de la nit. És el darrer any que s'organitza la sortida dels Fru-frús des d'aquest punt emblemàtic de la seva tradició.

Van començar afinats, a llençar crítiques divertides a tort i a dret. La classe política sempre rep, no pot ser d'altra manera, enguany també li va tocar al Rei i als darrers episodis desafortunats que ell i la seva família han protagonitzat.

Entre el repertori que va sonar ahir durant la nit dels festers, també van triomfar "Es duc va caure", una versió de la que no se'n coneix l'autor, i que els Fru-Frús van recollir a internet el 25 de juny de l'any passat, fent referència al caixer senyor del passat bienni.

A més van sonar "En Gori Cuper", "Si fóssim gavines", "Tú, solo tú", "Na Bel des Molinar" i "Noche de bodas", entre un bon grapat d'altres cançons populars que la gent va gaudir amb moltes ganes de festa.

Se nota que tenim ganes de Sant Joan i que les coses que encara ens identifiquen, ens omplen com a poble.