Replegant. El fabioler, al capdavant de la desfilada, va recórrer els carrers per incorporar els caixers i cavallers, seguit d’una multitud - Javier

TW
0

Després de les dues i amb el permís del caixer senyor, el fabioler, Sebastià Salort, va recórrer els carrers i places de Ciutadella a toc de tambor i fabiol. Va anar avisant en una primera volta, per a que els genets s'anassin preparant per després anar-los a cercar per formar la qualcada.

Una vegada feta la primera passada, el fabioler tornà a començar recollint el caixer fadrí, Marc Casasnovas; el caixer casat, Joan Florit; els dos caixers pagesos, Pau Bosch Moll i Pau Bosch Salord; i la resta de cavallers.

Va ser emotiva la convidada a incorporar-se a la qualcada a cada un dels caixers, a casa seva i envoltats de les seves famílies i amics. Els cavallers, progressivament, van anar incrementant la qualcada per ordre, de menor a major d'edat, fins els 93 genets. Al capdavant, anava el fabioler, la somereta del qual menaven, des de baix, Joan Enrich Salord i Sebastià Taltavull Bosch, que van ser caixer pagès i caixer casat en el bienni 2004-05.

En la tanda d'ahir, el cavaller més jove va ser Josep Fedelich Benejam, de 14 anys; i el de més edat, l'amo retirat de s'Albufera, Toni Bosch Camps, de 76 anys.

Un cop finalitzat el replec, tots els genets es van dirigir al casat de Olivar. Llavors el fabioler demanà permís al caixer senyor substitut, Luis de Olivar, per anar a cercar la bandera. Obtinguda la resposat afirmativa, la qualcada es dirigí cap a la casa del caixer casat per a que el caixer fadrí pogués recollir el penó de la festa de la mà de Margarita Moll, esposa del caixer casat.

Mentre es produïa el replec, el so del tambor i el fabiol s'escampà per Ciutadella. El característic clo-cloc de les potes dels cavalls sobre l'empedrat antic dels carrers i places tornà a ressonar en la ciutat vella. La gentada seguí, captivada pels sons santjoaners, el pas de la comitiva per dins Ciutadella.

La gent aplaudia la desfilada dels genets, demanant els primers bots d'uns cavalls acabats de sortir i ben frescos, i expressant exclamacions d'alegria. El públic agraí tornar-se a retrobar amb els cavalls i els pagesos de Sant Joan.

Els darrers en sumar-se a la qualcada van ser el caixer senyor, Luis de Olivar, que es saludà amb el genet més vell, i finalment, sa capellana, Xisco Cardona.