Pas per a la carrera. El caixer noble i sa capellana van disposar del carrerany que va obrir la multitud i els cavalls van poder córrer sense problemes fins davant la música - Javier

TW
0

El caixer senyor, Luis de Olivar O'Neill, va protagonitzar una entrada al Born neta, tot i que un pèl lenta, que va suposar l'inici d'un Caragol des Born molt ràpid. Les tres voltes es van fer en només 35 minuts.

La qualcada va seguir un ritme ben accelerat durant tot el temps. De fet, l'horari es va seguir d'una forma tan ràpida que el cavaller de més edat i que precedeix al caixer senyor, Toni Bosch Camps, entrava a la Plaça des Born quan encara faltaven 17 minuts per a les sis del capvespre, l'hora normalment establerta com la de l'inici del Jaleo.

Açò no va fer, però, que el Caragol des Born comencés abans, ja que el caixer senyor i sa capellana van esperar a la Plaça de la Catedral durant un quart d'hora. Quinze minuts que es van fer eterns per a la gran aglomeració que hi havia a la plaça, castigada per la intensa calor que brindava el dia d'ahir. I és que l'entrada dels dos genets no es va produir fins les 17.58 hores.

Entre la gran gernació que omplia la plaça es va aconseguir fer un passadís per facilitar l'arribada dels dos darrers cavalls de la qualcada. Tot i la dificultat per la gentada que hi havia, els dos caixers van poder galopar sense problemes.

No hi cabia ningú més. De fet, hi va haver algunes escenes de persones que van reclamar ajut per sortir del centre neuràlgic de la plaça a través de la tarima on hi havia la Banda de Música. Membres de la Policia Local, que eren dalt l'entarimat, van donar ajuda.

Una vegada feta l'entrada del noble caixer, els músics, dirigits per Joan Mesquida, van iniciar la interpretació del Jaleo. La primera volta va transcórrer amb molta rapidesa, igual que la segona i la tercera. La darrera va començar quan el rellotge marcava les 18.25 hores, i en només deu minuts van passar el centenar de cavalls de la qualcada per davant la banda, que tornava a sonar les notes del Jaleo (la segona volta es fa sense música).

Tot i la rapidesa amb què es va fer el Caragol, l'acte no va estar mancat de polides escenes protagonitzades pels cavallers i els caixers de la qualcada. Bots i més bots van servir per fer gaudir els presents. La gent gran i les persones amb discapacitats, que eren damunt l'entarimat, van rebre la salutació del caixer senyor quan va passar per davant: "Bones festes a tothom!", va exclamar en veu alta dirigint-se cap a ells.

Després del Jaleo, la filera de cavalls va enfilar el carrer Major des Born en direcció cap a Sant Joan de Missa.