Marga Moll Bagur - S.P.

TW
0

Autofitxa
Som na Marga Moll, tenc 40 anys i vaig néixer a Maó. Tenc un fill, en Miquel que té set anys. Em vaig llicenciar en Belles Arts a Barcelona amb l'especialitat de dibuix després d'estudiar Arts Aplicades a Maó bijuteria, orfebreria i joieria. A Barcelona vaig estar treballant en tallers de bijuteria, primer com a joiera al taller i després com a dissenyadora. Vaig tornar a Menorca de nou i després de set anys he reprès la meva tasca i he creat el taller MargaritaRita. M'agrada molt viatjar, he viscut a Costa Rica, estava a Nicaragua quan va ocórrer el Mitch, també he estat embarcada en un creuer treballant per tot el Mediterrani.


Imparteix el taller d'Estiu a Maó de 'Recicla, Customitza i Crea', en què consisteix?

La idea és dedicar cada una de les quatre sessions a una tècnica distinta, sempre tenint en compte que podem anar variant en funció dels gusts dels assistents, per cert encara hi ha places disponibles, qui vulgui s'hi pot apuntar, començam demà. Farem decoupage, qualsevol caixa de cartró o llenya se pot convertir en una bonica caixa per guardar qualsevol tipus d'objecte, cd's, llibres o posar-hi flors o una calavera si es vol. Farem bijuteria, per exemple polseres amb les peces que obren les llaunes de refresc, amb culleres de plàstic es fan també autèntiques filigranes si les calentes una mica i després les pintes. El dia que el dediquem al tèxtil podem fer una funda per mòbil, o qualsevol altre cosa que desitgin, ho farem de forma molt senzilla. I l'últim el dedicaríem a fer diademes, en funció també del personal que hi assisteixi.

Crear des de materials reciclats pot ser molt instructiu.

Treballo qualsevol cosa que hi pugui haver a casa, teles, fusta, per crear un nou objecte que pot ser un bell regal. Hem pensat en fer coses que poden interessar a aquestes edats i sobretot que aprenguin a reutilitzar el que tenen a mà, sense necessitat de comprar per comprar. I a més els proposam coses útils, per exemple la funda del mòbil, sens dubte té un valor afegit si ho has fet tu mateix. Es tracta d'obrir un poc els ulls i aprofitar el que es té a l'abast.

S'espera un públic majoritàriament femení?

M'imagin que sí, però no tindria, evidentment, perquè. Les propostes han de ser interessants pels dos gèneres. A més, qualsevol cosa que fem, s'adaptarà als gustos dels que acudeixin a aquest curs.

I què és el Margarita Rita?

És el meu nou taller des del que reprenc la meva vertadera professió. Tenc una experiència de 16 anys a Barcelona que vaig interrompre perquè, encara que no ho sembli, dissenyar vuit hores diàries per alta joieria, col·leccions noves cada tres mesos... pot arribar a cansar. Ara estic a una altra fase, més personal. Mai havia deixat de fer cosetes, però havia venut les eines i ara ho he tornat a muntar. Vaig començar amb feltre, faig unes flors tipus margalides que tenen molt èxit. També treballo l'alumini, la fusta, la plata, pedres semi-precioses i moltes altres materials. Durant aquest curs passat també he après a cosir amb na Cristina Garriga i ara estic molt llançada amb tot aquest tema també. Sempre havia volgut ser dissenyadora de moda i ara que ja sé una mica més de cosir se m'ha obert un nou món. Ja ho he ofert a diverses botigues i estaré els dilluns a Cales Fonts.