Ateneu. José Antonio Fayas al costat de la nova presidenta, la catedràtica Margarita Orfila - Gemma Andreu

TW
0

Margarita Orfila Pons és, des d'ahir a les 21.03 hores, la nova presidenta de l'Ateneu de Maó. Ahir es va celebrar l'assemblea general en la que va tenir lloc la renovació reglamentària de càrrecs de la junta directiva que es produeix amb caràcter bianual.

Orfila presentà la seva candidatura després que José Antonio Fayas, president fins el moment, renunciàs al càrrec que ha exercit durant sis anys. Fayas va declarar que havia estat un honor presidir una entitat com l'Ateneu, "han estat sis anys meravellosos i una experiència personal fabulosa. Me'n vaig pensant que he aportat el que he pogut amb l'ajuda de tots els que hem treballat junts".

La nova presidenta, i primera dona que ocupa el càrrec de la centenària entitat maonesa, Margarita Orfila, va tenir trenta-dos vots a favor i tot seguit va dirigir unes paraules als socis assistents, "sé que emprenc una aventura i ho faig amb il·lusió per una institució que tots estimam".

Orfila va puntualitzar que el seu nom figurarà com a presidenta però que el funcionament recaurà en el treball d'equip de tots els membres de la junta, "seré una presidenta absent en més d'una ocasió, confii en les persones que ocuparan les vocalies, moltes persones seran la imatge de l'Ateneu a partir d'ara".

Margarita Orfila va dir ser conscient de les difícils circumstàncies econòmiques actuals però que amb el seu equip es veuen capaços de tirar endavant i donar continuïtat a la labor realitzada fins el moment.

La nova presidenta va assegurar que a Menorca hi ha gent molt vàlida, molts joves, que faran sentir la seva veu des de l'Ateneu i que aconseguiran, també entre tots, fer arribar fins a l'Illa experts de tot arreu encara que s'hagin, per açò, d'obtenir noves ajudes. Orfila tampoc s'oblidà dels socis que va dir que són "la base de tot".

La nova junta directiva que regentarà l'Ateneu de Maó durant els pròxims dos anys, a més d'estar encapçalada per Orfila, comptarà amb Antonio-Luis Casasnovas com a vicepresident primer i José Quadrado com a vicepresident segon.

Les vocalies no varien gaire respecte al mandat anterior, com a novetat la de Ciència i tecnologia, a càrrec de Rafael Andreu Güell. Repeteixen María José Hernández per la d'Història i Art i Josep Bagur a la de Belles Arts o Lola Mir en la de Música, entre altres.